Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a tartármártást?

Figyelt kérdés
2009. júl. 3. 07:54
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Legegyszerűbb, ha egy tubusos majonézt elkeversz egy tejfellel
2009. júl. 3. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
89%

Majonézt (2 dl) elkeversz tejföllel (2 dl), mustárral (1 ek), cukorral (1 ek), borssal, citromlével.

Hidegen kell tárolni és tálani is. Hamar romlik, csak aznap célszerü fogyasztani.

2009. júl. 3. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
69%

Hozzávalók


4 tojássárgája

1,5 dl olaj

3 teáskanál mustár

1 púpozott teáskanál porcukor (jó a kristály is szerintem)

2 evőkanál citromlé

2 dl tejföl

só, fehérbors


A tojáshoz hozzáadjuk a mustárt (fontos, hogy elsőnek ez menjen be, különben nem biztos, hogy felveszi az olajat) és lehetőleg géppel, jól összekeverjük. Utána folyamatos keverés mellett mehet bele az olaj, majd a citromlé. Utána minden más. Ízesíteni izlés szerint és kész is.

2009. júl. 3. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
61%
Egyikőtök se írta: só!!!!:)
2009. júl. 3. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!