Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszeru, de nagyszeru sutemen...

Egyszeru, de nagyszeru sutemenyreceptrol ki tud?

Figyelt kérdés
Olyan kene, ami gyors, finom, nem tul edes, de edes, es nem kell hozza robotgep. A lecke felvan adva, ki tud segiteni? :)
2012. jún. 8. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
gyümölcstorta. a tojáshabot hagyományos habverővel is fel lehet verni.ha érdekel a piskótája, szívesen leírom.
2012. jún. 8. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Na, az kimaradt, hogy nem lehet torta. Nincs tortaforma. Ahol vagyok jelenleg semmi nincsen csak egy suto es egy tepsi. Ennyi az osszes eszkozom.
2012. jún. 8. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:

No akkor, lehet , hpgy már a többiek unják, de egyszerű és nagyszerű a kakaók süti.

25 deka liszt, 25 deka cukor, 2,5 tej, 10 deka vaj/margarin ,1 tojás, 1 sütőpor

4 deka kakaó.

a vajat a cukoorral tojással jól kikeverjük, hozzá a tej, a sütőporos liszt, a kakaó.

zsiradékkal kikent lisztezett tepsibe öntjük ( vagy sütőpapíros) tűpróbáig, kb 35 percig sütjük.

így magában is finom porcukrozva,de lehet rá meggyet szórni, az belesüpped, és nagyon finom lesz.

vagy lekvárral is tölthető.

2012. jún. 8. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
Szerintem ez megfelelne az elvárásoknak.Kézihabverővel is lehet a habot megcsinálni.
2012. jún. 8. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 8 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg sütőmargarin (egy kocka), egy üvegcse rumaroma vagy két evőkanál rum, csipetnyi őrölt fahéj, 20 dkg kristálycukor, három evőkanál sűrű sárgabaracklekvár, 20 dkg (egy nagyobb csomag vagy két kis tasak) mazsola, egy csipetnyi só.


Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzágyúrjuk a tojások sárgáit, a porcukrot, a margarint, fél üvegcse rumot, a sót és a fahéjat. A tepsi nagyságára kinyújtjuk a masszát, megszurkáljuk egy villával és félig megsütjük. Félidő után megkenjük baracklekvárral, meghintjük a rumos vízbe áztatott mazsolával. A tojások fehérjét felverjük a kristálycukorral kemény habbá, majd a sütemény tetejére kenjük. A sütőbe visszatoljuk a tepsit, s addig sütjük, amíg a tojáshab rózsaszín nem lesz. Hűlés után vágjuk 4x4 cm-es kockákra.

2012. jún. 8. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!