Létezik a húsfőzelék (pl. darálthúsból)?
Igen! Olyan sűrűre tudnám elképzelni,mint a zöldségekből készített főzeléket.Csak darálthúsból.
Elvégre a feketemártás is hús(levéből)ból és fokhagymából készül (felénk) :)
Ezrét kérdeztem a nagy nyilvánosságtól, egyáltalán létezik-e ilyen, vagy csak egy újítás lenne.
Dédnagyanyám egy zalai kis faluban élt. Ő szokott nekünk "húsfőzeléket" készíteni. Persze, lehet ez nem is igazán főzelék, de a mai napig mindenki imádja a családban.
Többnyire marhahúsleves készítésekor csinálom.
Megfőzöm a marhahúslevest, a levest leszűröm, a fazék alján mindig marad egy kis sűrű, fűszeres lé, főtt fokhagyma, vöröshagyma... az egész borsokat kiszedegetem.
Egy fej vöröshagymát megpucolok, nagyon apró kockára vágok, olajon üvegesre sütöm. Felöntöm egy merőkanál húslével, ezt a lét elfőzöm róla. Közben a főtt marhahúst szálakra szedem - tépkedem, de persze lehet vágni is, ki hogy szereti.
Ráteszem a vöröshagymára, kevés pirospaprikát szórok rá. Ráöntöm a húsleves alját. Ha kevés a lé, akkor teszek még hozzá egy kis levest. Dobok bele 2 babérlevlet, kevés őröltborsot.Hagyom felforrni.
Nem igazán kell sokáig főzni, hiszen a hús már megfőtt a levesben. Néhány perc után az egészet behabarom egy nagy pohár tejföl 2 evőkanál liszt keverékével. Összeforralom és már kész is.
Makaróni tésztára szedve tálalom...
Érdemes kipróbálni! Egyszerű, de nagyon finom. Norbi update 4 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!