Pulya daralthúsból fasírt, de hogyan?
Most csinálok először fasírtot...hogyan kezdjek neki?
előtte meg pirítsam kicsit a hagymát+fokhagymát? esetleg a darálthúst is?
1 kg dpulykadarálthúshoz kb. mennyi kenyér/zsemle kell?
köszi
a pulykahús nagyon száraz lesz fasírtnak, de Te döntöttél, hogy azt akarsz:) én a fasírtba (disznóhús)egy
kilóhoz 4 zsemlét szoktam felkockázni, tejjel leönteni, de csak annyival, hogy morzsálós legyen. nyersen szoktam a fokhagymát, hagymát belereszelni,jól befűszerezni só, bors, majoranna, őröltkömény, egy kis pirospaprkia, 2 tojás.
a zsömlével jól összegyúrom az egészet, pihentetem, majd
egybesütöm stefanániának vagy kiformázom pogácsának.
mivel a pulyka száraz, én a hagymát megdinsztelném, azzal is egy kis zsiradékot vinnék a húsba.
Nem rosszabb pulykából mint disznóhúsból.
Én úgy szoktam hogy beáztatok előre egy-két szelet kenyeret, vagy 1-2 darab zsömlét, majd mikor jól megszívták magukat kifacsarom belőle a vizet. Egy fej hagymát apró kockára vágok. Majd hozzájuk adom a tojást, pirospaprikát, izlés szerinti sót és borsot. Egy nagy tálban jól összegyúrom az egészet, majd kis gombócokat formálok amiket egyesével beleforgatok a zsemlemorzsába.
Ha szereted a fokhagymát, összetörve azt is belekeverheted a masszába. Én nem szoktam beletenni.
De akár anyukádat is megkérdezheted hogy ő hogyan szokta csinálni. Ahány ház annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!