Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulya daralthúsból fasírt, de...

Pulya daralthúsból fasírt, de hogyan?

Figyelt kérdés

Most csinálok először fasírtot...hogyan kezdjek neki?

előtte meg pirítsam kicsit a hagymát+fokhagymát? esetleg a darálthúst is?

1 kg dpulykadarálthúshoz kb. mennyi kenyér/zsemle kell?

köszi


2011. szept. 22. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:

a pulykahús nagyon száraz lesz fasírtnak, de Te döntöttél, hogy azt akarsz:) én a fasírtba (disznóhús)egy

kilóhoz 4 zsemlét szoktam felkockázni, tejjel leönteni, de csak annyival, hogy morzsálós legyen. nyersen szoktam a fokhagymát, hagymát belereszelni,jól befűszerezni só, bors, majoranna, őröltkömény, egy kis pirospaprkia, 2 tojás.

a zsömlével jól összegyúrom az egészet, pihentetem, majd

egybesütöm stefanániának vagy kiformázom pogácsának.

mivel a pulyka száraz, én a hagymát megdinsztelném, azzal is egy kis zsiradékot vinnék a húsba.

2011. szept. 22. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
1 kg húshoz én 2 kisebb vagy 1 nagyobb fej nagyon apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, és 4-5 gerezd zúzott fokhagymát adok. Nem pirítom meg előtte, és a húst is nyersen használom! Sóval, borssal, majorannával, kevés őrölt pirospaprikával, esetleg kakukkfűvel ízesítem. Hozzáütök 2 egész tojást, és 3-4 db tejbe vagy vízbe áztatott zsemlét (vagy 3-4 szelet áztatott kenyeret). Teszek hozzá 2 evőkanál kacsa vagy libazsírt, így szaftosabb lesz a fasírt. Ha nincs kacsa / libazsír, a sertés is jó hozzá. Az egészet jó összetapicskolom, ha szükséges, kevés zsemlemorzsát teszek hozzá, hogy formázható masszát kapjak (de ne sok morzsát tegyél bele, nehogy túlságosan kemény és száraz legyen a végeredmény). vizes kézzel kis golyókat formázok, amiket zsemlemorzsába forgatok (ez elhagyható), és bő, forró olajban kisütöm.
2011. szept. 22. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nem lesz száraz a fasírt, ha hozzáteszed a 2 nagy evőkanál zsírt. Én is gyakran sütök pulykafasírtot, fincsi szokott lenni, csak a zsemlemorzsával tényleg vigyázz, ne rakj bele sokat. Sőt, először ne is tegyél bele, és ha könnyen formázható anélkül, akkor nyugodtan hagyd ki.
2011. szept. 22. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem rosszabb pulykából mint disznóhúsból.

Én úgy szoktam hogy beáztatok előre egy-két szelet kenyeret, vagy 1-2 darab zsömlét, majd mikor jól megszívták magukat kifacsarom belőle a vizet. Egy fej hagymát apró kockára vágok. Majd hozzájuk adom a tojást, pirospaprikát, izlés szerinti sót és borsot. Egy nagy tálban jól összegyúrom az egészet, majd kis gombócokat formálok amiket egyesével beleforgatok a zsemlemorzsába.

Ha szereted a fokhagymát, összetörve azt is belekeverheted a masszába. Én nem szoktam beletenni.

De akár anyukádat is megkérdezheted hogy ő hogyan szokta csinálni. Ahány ház annyi szokás.

2011. szept. 22. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
46%

éngem Ő tanított meg fasírtot csinálni :


[link]

2011. szept. 22. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!