Csináltatok már szerencsesütit? Finom? Mi a bevált recept?
Na akkor. A recept:
3 tojásfehérje, 6dk porcukor, 4,5dk olvasztott (de nem forró) margarin, 6dk liszt.
A margarint a porcukorral habosra kevered, hozzáadod apránként a tojásfehérjét majd a lisztet.
A cetliket előre elkészítettem 6×1-eseket. Egy erősebb papírból (ne legyen vastag) kivágtam egy 8cm átmérőjű kört. A tésztát úgy kentem ki h ezt a papírt (amin ugye a kör luk van) rátettem a sütöpapírral, elkentem rajta a tésztát (ne legyen túl vékony) és amikor felemeltem a papírt, szép szabályos kör alakú lett a tészta. Egyszerre kb hármat süss csak. Beteszed az előmelegített sütőbe (4es fokozat). Addig sütöd míg a széle nem barnul meg kicsit. Ekkor szépen felszeded és megfordítod. Egy késsel rásegíthetsz h feljöjjön. Időnként megnézed az alját és ha az is szép barna akkor jó. Vigyázz mert nagyon gyorsan sül.
Most jön a trükkös része. Szükséged lesz egy kesztyűre ami bírja a hőt, mert forró tésztával kell dolgozni. Készíts a sütő közelébe a cetliket és egy poharat is. Felveszed a kesztyűt, kinyitod a sütőt, de egyszerre csak egy sütit veszel ki. Fontos h ne bíbelődj még a sütő becsukásával sem mert nagyon gyorsan kell dolgozni. Szóval kiveszel egyet, gyorsan a közepére teszed a cetlit, félbehajtod a tésztát (a tetejét csípd csak össze) majd a pohár szélre teszed és megint meghajlítod. Ezután jöhet a következő :D
Csak ügyesen. Sok sikert :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!