Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csináltatok már szerencsesütit...

Csináltatok már szerencsesütit? Finom? Mi a bevált recept?

Figyelt kérdés
Osztályösszeröffenés féleség lesz jövőhét szerdán és gondoltam csinálok arra a pár emberkére egy kis szerencsesütit olyat úgyse fog hozni senki;)
2012. jún. 4. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is holnap próbálok ki egy receptet. Ha tudsz addig várni akkor majd nyilatkozok :D
2012. jún. 4. 18:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben addig még ráér :D Kíváncsian várom:) Ha gondolod írhatsz példákat miket írtál bele kíváncsi vagyok :)
2012. jún. 4. 20:37
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

Majd innen szemezgetek

2012. jún. 4. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsi még csak most csinálom. Tegnap nem tudtam. Még kisérletezek. Majd megírom milyen lett
2012. jún. 6. 09:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Na akkor. A recept:

3 tojásfehérje, 6dk porcukor, 4,5dk olvasztott (de nem forró) margarin, 6dk liszt.

A margarint a porcukorral habosra kevered, hozzáadod apránként a tojásfehérjét majd a lisztet.

A cetliket előre elkészítettem 6×1-eseket. Egy erősebb papírból (ne legyen vastag) kivágtam egy 8cm átmérőjű kört. A tésztát úgy kentem ki h ezt a papírt (amin ugye a kör luk van) rátettem a sütöpapírral, elkentem rajta a tésztát (ne legyen túl vékony) és amikor felemeltem a papírt, szép szabályos kör alakú lett a tészta. Egyszerre kb hármat süss csak. Beteszed az előmelegített sütőbe (4es fokozat). Addig sütöd míg a széle nem barnul meg kicsit. Ekkor szépen felszeded és megfordítod. Egy késsel rásegíthetsz h feljöjjön. Időnként megnézed az alját és ha az is szép barna akkor jó. Vigyázz mert nagyon gyorsan sül.

Most jön a trükkös része. Szükséged lesz egy kesztyűre ami bírja a hőt, mert forró tésztával kell dolgozni. Készíts a sütő közelébe a cetliket és egy poharat is. Felveszed a kesztyűt, kinyitod a sütőt, de egyszerre csak egy sütit veszel ki. Fontos h ne bíbelődj még a sütő becsukásával sem mert nagyon gyorsan kell dolgozni. Szóval kiveszel egyet, gyorsan a közepére teszed a cetlit, félbehajtod a tésztát (a tetejét csípd csak össze) majd a pohár szélre teszed és megint meghajlítod. Ezután jöhet a következő :D

Csak ügyesen. Sok sikert :D

2012. jún. 6. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!