Jó, bevált rakott karfiol recept?
Én nagyon egyszerűen készítem. A karfiolt félig megfőzöm, egyik részér vajazott tepsibe/jénaiba rakom. Erre megy rá a "töltelék", amely egy pörkölt alapú darálthúsos cucc, majd ismét karfiol. A tetejét besamellel borítom bőven, amibe lehet reszelt sajtot is tenni.
Gyors, egyszerű, laktató.
No én a harmadik variáció:
A darálthúshoz a rizs (2. hozzászóló szerint), és a tetejére a tejföl + reszelt sajt. (Hasonló az 1. hozzászóló által írtakhoz.)
De alapjaiban akárhogyan is, a lényeg azon lesz, hogy a darálthús puha legyen (a félig főzött karfiol meg fog puhulni még a sütőben), és főleg oda kell figyelni, hogyan fűszerezed!
Jó étvágyat!
Biztosan finom lesz :) nekem ez a tejföl prézlivel megszórva, gyerekkori "emlék", valószínűleg azért, mert
akkoriban keménysajtot nem is láttunk, néha 1-1 "kockasajt" volt, ami ugye nem is kocka volt:))
tejföl azért minden háztartásban jobban elérhető volt, háztól, de tejboltok is voltak már...az anyukám a rakottkrumplit mindig így készített, hogy a tetején egy kis tejföl, azon prézli volt. szép pirospozsgásra sült, és imádtuk.innét maradt, hogy a rakottas zöldségféléket én is gyakran így készítem. persze azért ma már egy kis trappistára is futja:))
üdv, és jó étvágyat a rakottkarfiolhoz:)
:D
Az én mamám is zsemlemorzsával szórta meg a tetejét és ropogósra sütötte, ami mindig karcolta a torkomat. Ezért tértem át a saját konyhámban, hogy a tetejére tejfölt teszek. (Persze akkor azt kellett ennem, ahogyan volt, miattam nem készült külön!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!