Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó, bevált rakott karfiol recept?

Jó, bevált rakott karfiol recept?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon egyszerűen készítem. A karfiolt félig megfőzöm, egyik részér vajazott tepsibe/jénaiba rakom. Erre megy rá a "töltelék", amely egy pörkölt alapú darálthúsos cucc, majd ismét karfiol. A tetejét besamellel borítom bőven, amibe lehet reszelt sajtot is tenni.

Gyors, egyszerű, laktató.

2012. márc. 14. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
én is hasonlóan csinálom, de én egy kis rizzsel keverem össze a darálthúst, ést azt teszem félig főtt karfiolrózsák közé, tetejére tejföl, arra én zsemlemorzsát szórok, és úgy sütöm pirosra.
2012. márc. 14. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :D
2012. márc. 14. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:

No én a harmadik variáció:

A darálthúshoz a rizs (2. hozzászóló szerint), és a tetejére a tejföl + reszelt sajt. (Hasonló az 1. hozzászóló által írtakhoz.)

De alapjaiban akárhogyan is, a lényeg azon lesz, hogy a darálthús puha legyen (a félig főzött karfiol meg fog puhulni még a sütőben), és főleg oda kell figyelni, hogyan fűszerezed!

Jó étvágyat!

2012. márc. 14. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Még nem tudom hogyan csinálom, de remélem bárhogy kezdek neki sikerülni fog :D
2012. márc. 14. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Biztosan finom lesz :) nekem ez a tejföl prézlivel megszórva, gyerekkori "emlék", valószínűleg azért, mert

akkoriban keménysajtot nem is láttunk, néha 1-1 "kockasajt" volt, ami ugye nem is kocka volt:))

tejföl azért minden háztartásban jobban elérhető volt, háztól, de tejboltok is voltak már...az anyukám a rakottkrumplit mindig így készített, hogy a tetején egy kis tejföl, azon prézli volt. szép pirospozsgásra sült, és imádtuk.innét maradt, hogy a rakottas zöldségféléket én is gyakran így készítem. persze azért ma már egy kis trappistára is futja:))

üdv, és jó étvágyat a rakottkarfiolhoz:)

2012. márc. 14. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Majd megírom h mennyire jártam sikerrel :D
2012. márc. 14. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:

:D

Az én mamám is zsemlemorzsával szórta meg a tetejét és ropogósra sütötte, ami mindig karcolta a torkomat. Ezért tértem át a saját konyhámban, hogy a tetejére tejfölt teszek. (Persze akkor azt kellett ennem, ahogyan volt, miattam nem készült külön!)

2012. márc. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!