Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok bevált fonott kalács...

Írnátok bevált fonott kalács receptet?

Figyelt kérdés
2012. márc. 13. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:
A www.farkasvilmos.blogspot.com-on találsz videót is, hogy hogyan kell elkészíteni.
2012. márc. 13. 18:45
 2/2 anonim válasza:

Némi langyos tejben egy kávéskanál cukorral megfuttatsz 1 csomag (rendes,kocka!) élesztőt,beleteszel 1kg lisztet, 1 csipet sót, 3-4 ek. cukrot, majd össze gyúrod némi tejjel- fél liternél kevesebb tej kell 1 kg liszthez,de én mindig szemre csinálom. Ha kellően lágy a tészta,de nem ragad,hanem szépen elválik a táltól és a kezedtől,akkor lehet a tetejét kicsit meglisztezni,majd letakarni konyharuhával- vagy ha kelesztő tálad van,akkor a tetejét rátenni és meleg helyen hagyni kelni. Ha megkelt- kb 1 óra,akkor átgyúrod (hogy az élesztő dolgozzon egy kicsit,és még kelni tudjon a tészta a tepsiben is). Formázod,megkened tojással a tetejét,előmelegített sütőben kisütöd. Pillanatok alatt kisül!!

Én ezt a kelt tésztát szoktam sajtos pogácsának is használni,pizzának- ekkor nem teszek bele 3-4 ek. cukrot,hanem sót teszek bele ízlés szerint. És ezt a tésztát használom lekváros táskának is :-) Egyszerű,olcsó és mindenki szereti nálunk!

2012. márc. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!