Írnátok bevált fonott kalács receptet?
Némi langyos tejben egy kávéskanál cukorral megfuttatsz 1 csomag (rendes,kocka!) élesztőt,beleteszel 1kg lisztet, 1 csipet sót, 3-4 ek. cukrot, majd össze gyúrod némi tejjel- fél liternél kevesebb tej kell 1 kg liszthez,de én mindig szemre csinálom. Ha kellően lágy a tészta,de nem ragad,hanem szépen elválik a táltól és a kezedtől,akkor lehet a tetejét kicsit meglisztezni,majd letakarni konyharuhával- vagy ha kelesztő tálad van,akkor a tetejét rátenni és meleg helyen hagyni kelni. Ha megkelt- kb 1 óra,akkor átgyúrod (hogy az élesztő dolgozzon egy kicsit,és még kelni tudjon a tészta a tepsiben is). Formázod,megkened tojással a tetejét,előmelegített sütőben kisütöd. Pillanatok alatt kisül!!
Én ezt a kelt tésztát szoktam sajtos pogácsának is használni,pizzának- ekkor nem teszek bele 3-4 ek. cukrot,hanem sót teszek bele ízlés szerint. És ezt a tésztát használom lekváros táskának is :-) Egyszerű,olcsó és mindenki szereti nálunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!