Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Elfelejtettem tegnap...

SOS! Elfelejtettem tegnap este beáztatni a tarkababot. Mentő ötlet?

Figyelt kérdés
Ma délután főznénk belőle babgulyást. Most reggel beáztattam, van valami praktika, hogyan lehet gyorsítani a puhulását? Pl lehet valamit keverni a vízbe, amiben ázik? Ha nem puhul meg, mennyi idő lesz vele a főzés?
2012. jún. 2. 07:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül szódabikarbónás forró vízbe áztattam, sajnos a külseje tényleg felpuhult, és elkezdett lemászni, de lényeg, hogy biztos meg fog főni elfogadható időn belül:)A szöges megoldás tényleg beválik? Vagy csak vicc?
2012. jún. 2. 10:38
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

NEM vicc, a nagyokosok lepontozták, sejthettem volna...

Egy piacos idős nénitől hallottam, itt is többször közreadtam már, senki sem szólt, hogy nem vált be.

A kioldódódo vasoxid, ami természetes anyag, segít a gyors puhulásban.

Ha hirtelen felindulásból bablevest akarok főzni, akkor alkalmazom, és teljesen működik.

pedig a régiek még kémiát sem tanultak...

tudom, hogy hova írok, nem a vicc kategóriába.

Sajnálom, hogy mások nem járnak piacra, nincsenek tapasztalt, öreg tanácsadói, barátai, csak számítógépük, ahol lehet nyomkodni...

2012. jún. 2. 13:05
 13/16 anonim ***** válasza:
32%
És a bab héjanak leválásával kapcsolatban is igazam volt... csak mellékesen.
2012. jún. 2. 13:09
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát bizony az a lényeg, hogy te tudd, hogy neked aztán igazad van :) - csak mellékesen.

Amúgy én is a forróvizes verziót mondtam volna, de az előttem szólók leírtak minden lényegeset.

2012. jún. 2. 14:54
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

A forró vizes megoldást én javasoltam, persze ez a módi csak időszűkére való. De ezt nem tartottam szükségesnek megindokolni, gondoltam, hogy anélkül is világos, miért adtam ilyen tanácsot.

1. Örülök, hogy nem vagyok ezzel a módival egyedül

2. Aki ezért 0-ra lepontozott, kedves egészségére, ennél nagyobb öröme az életében sose legyen! :))))

2012. jún. 2. 15:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem értettem Veled egyet, de én nem pontoztam le senki válaszát.

Látod engem is lenulláztak délelőtt,és még most is visszavág, akinek sérti a válaszom a hiúságát.

na mindegy, ezzel a babbal én már jóllaktam...

2012. jún. 2. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!