Milyen főt ételt tudnék csinálni 500ft-ból 5-tagú családnak?
Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 12:53
11/27 anonim válasza:
Bármilyen fözelék tükörtojással.Krumpli,borsó,bab,....
12/27 anonim válasza:
Tojásos nokedli 5 főre sajnos nem jön ki 500 Ft-ból. Mi is 5-en vagyunk, nagymamám múltkor majdnem 1 kiló lisztből és 10 tojásból csinálta, szűken volt elég 5 főnek...10 tojás csak 400 Ft, meg még a kiló liszt 150 is van. Ha ügyes valaki, ki lehet hozni, de inkább több.
14/27 anonim válasza:
(Öt főre elég másfél kiló krumpli, a tavalyi is jó még.) Nagy szegénység idején elő lehet venni nagyanyáink főző tudományát. 60 deka lisztből, 2 tojásból, a többi víz, lehet nyújtani egy hatalmas levél tésztát, 100-120 forintból veszel egy fej káposztát, megdinszteled, van egy lábos káposztás tésztád, előtte pedig esztek egy jó tojásos levest. Jó barna rántást piritasz, szórsz bele egy kis köményt felengeded, mikor fő 2 felvert tojást csorgatsz bele, kicsit főződ aztán kész. 1 kiló liszt, 4 tojás, i kg tavalyi káposzta megvan 500 forintból az ebédetek, ha van pár kanál olajad vagy zsírod.(ezekhez az egyszer már használt olajat is felhasználhatod, a leveshez meg maradék szikkadt kenyérből piríts kockákat)
15/27 anonim válasza:
tejfölös tészta ( ha van rá mód 1 nagyobb üzletben 1 kilós tészta úgy 300 egy nagydoboz tejföl 200ből kijön)
de sajnos egy falusi boltban minden drágább...sajnálatos hogy a mai világban itt tartunk...sajnálom a kérdezőt
17/27 anonim válasza:
Vagy krumplikása. Felteszed a kockára vágott krumplit sós vízbe főni,annyiba amennyi ellepi, mikor megfőtt beletöröd a saját levébe, hinted bele a lisztet, közben kavarod(két jó maréknyi liszt elég) hagymás, paprikás zsírt csinálj, azzal locsold meg a tetejét a tányéron. Kenyér kell hozzá, meg ha van valami kis savanyúság. Vagy csinálj házilag tarhonyát. Ahhoz is elég ötőtöknek 2-3 tojás, jó keményre gyúrod, leszereled, kicsit szikkad, már piríthatod is, forró vízzel felengeded, mikor majdnem kész karikázz bele egy pár virslit. Nézd, én mindig csak olyan dolgokat írok,amiket kitapasztaltam, kipróbáltam. Tudom, hogy nagy úr a szükség. Volt rá eset, hogy annyi tojásom volt, hogy megkevertem a nokedlit, de rá már nem került, azt is meglocsoltam egy kis hagymás zsírral, megettük, úgy is jó volt egy kis salátával.
18/27 anonim válasza:
sárgaborsó főzelék. ha futja még rá, debreceni, vagy ahhoz hasonló kolbásszal
19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A tejfölös tészta tetszett a legjobban. A krumplinak már az összes variációját kipróbáltam az utóbbi 2hétben és már mindenki rosszul van tőle. Sajnos csak ennyi pénzt tudok naponta ételre költeni,hogy hónap végéig "ki vegetáljuk" valahogy.
2012. máj. 30. 20:23
20/27 anonim válasza:
Rendelj xxl-es pizzát. Tapasztalataim szerint a Don Pepénél finom és városen belül ingyen házhoz szállítás és kb 5000 forintból pont kijön. Legutóbb én 2 liter Colát is kaptam ajándékba. Így nem kell főzni, lehet olvasni, tévézni vagy válaszolni kérdésekre a gyakkorikerdesek.hu-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!