Hogyan kell elkesziteni a banankenyeret?
Szia!
A google-ba beírva rengeteg recept jön fel. Lehet válogatni közülük.
Üdv!
Pl:itt egy recept, a sok közül:
20 deka liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
13 deka puha vaj
2 egész tojás
1 ek. narancscukor (lekapart narancshéj+ cukor üvegbe zárva)
15 deka cukor (fele barna, fele fehér)
2 érett banán
10 deka pirított és darabolt dió
10 deka apró kockákra vágott keserűcsoki
1 csipet só
fél citrom leve
3 kanál rum
A sütőt 165 °C fokra előmelegítem. A puha vajat a sóval, cukorral és narancscukorral habosra keverem. A tojásokat egyenként hozzáadom. Belecsavarom a citromot, hozzáadom a rumot, és a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Habverővel simára keverem, végül beleforgatom a diót és a darabolt csokit. Kivajazott, kilisztezett hosszúkás formába öntöm, és 50-55 perc alatt készre sütöm.
csokis banánkenyér
Recept
10 dkg étcsoki
17,5 dkg cukor
17,5 dkg liszt
3 tojás
15 dkg vaj
egy evőkanál keserű kakaópor
két nagy összetört banán
egy sütőpor
A csokit gőz fölött megolvasztom, kicsit hűlni hagyom, ezalatt összeállítom a sütemény tésztáját.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, minden darabnál jól kidolgozva a masszát. Összeszitálom a lisztet, a kakaót és a sütőport, és beleforgatom a tojásos masszába. Ezután hozzákeverem az olvasztott csokit és az összetört banánt is.
Sütőpapírral kibélelt téglaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütöm. Hidegen tálalom.
Ezeket a süteményeket abba a sütőpapírba szoktam betekerni, amit a sütéshez használtam, így még tovább állnak el (illetve állnának, ha hagynám….).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!