Minden nap esztek húst? Vagy hányszor készítessz 1 héten húsételt?
A hússal nemcsak az a gond, hogy drága, hanem az is, hogy a túlzott húsfogyasztás anyagcserezavart okozhat.
Ráadásul... pl. a magyar csirkék nagyon rossz minőségűek, tele vannak nyomva hormonokkal és antibiotikummal. Nekem például napokig tartó migrént okoz, ha eszem. (Attól a csirkétől, ami az udvaron kapirgált, viszont nincs semmi bajom.)
Nem azért éhesek az emberek, mert nincs hús, hanem mert gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztanak. Ilyen a fehér liszt és a cukor (meg minden, amiben ez van, pl. a palacsinta és a lekvár). Ezek hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami le is zuhan hirtelen, ez okozza az éhségérzetet. Főzelékek teljes kiőrlésű liszttel, tojásrántotta vagy tükörtojás feltéttel, zöldségfasírttal, ugyanúgy laktatnak, mint a hús. Zöldségek túróval, rizzsel töltve, sajttal megszórva szintén jók. Ha a töltelékbe kerül egy kevés darált hús, úgy olcsóbban kijöttök, mintha tömény hús lenne, és egészségesebb is, csak zsírmentes darált húst kell venni.
Ha szabad én is válaszolok a felém intézett kérdésre:))
én csirkemájat veszek, olcsó, fél kiló 200 ft körül van.
ha kiolvadt szépen átvizsgálom, nem marad-e epe véletlenül rajta, a fölös részeket is levágom.
zsírban két közepes hagymát finomra vágva megdinsztelek,és hozzáadom a felezett májakat. borsozom, majorannázom. addig párolom a szafttal, amíg a máj már nem enged véres levet. kicsit lepirítom.
közben megfőzök 2-3 tojást keményre.lehűtöm, megpucolom.
addik a máj is hűl egy kicsit.
húsdarálón ledarálom a dinsztelt májat szafttal együtt. közvetlenül utána a keménytojásokat.
villával jól összekeverem és kezdődhet az ízesítés. most már jöhet a só, egy kis pirospaprika, mustár feltétlenül, és annyi tejföl, hogy krémesen kenhető legyen.(borsot, majorannát már sütéskor tettem bel) de ezeket is lehet még fokozni, , ha az ízek harmóniája ezt kívánja.
elég sok lesz belőle,ami nem fogy el, kis dobozban lefagyasztom, és amikor újra kell, csak előveszem reggel, estére tökéletes.
Nagyon finom, kiadós, és tudom mi van benne.
Köszönöm,hogy vàlaszoltatok :)
Mondjuk èn szeretem a tèsztàs èteleket,de pàrom nem eszi meg..külön kell föznöm valami màst..
Heti 2-3 alkalommal.
Felvágottat, virslit, konzervet és védőgázost soha!
Csak házi vágásút vagy megbízható hentesnél veszek.
Az egyik válaszolónak igaza van. A sok hús káros. Gondoljatok pl. a köszvényre.
Ha elég zöldséget és gyümölcsöt ennétek, akkor nem lennétek állandóan éhesek hús nélkül sem.
Nekem is 3 gyerekem van, de soha nem nyitogatják a hűtőt étkezések közt.
Tudom, hogy a bérháziakat nem vigasztalja, de venni egy fél disznót és otthon szétbontani sokkal jobban megéri, mint húsrészeket vagy kész szalámit vásárolni. A disznó ára 300 ft/kg a tarjának meg 1000 Ft kilója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!