Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Minden nap esztek húst? Vagy...

Minden nap esztek húst? Vagy hányszor készítessz 1 héten húsételt?

Figyelt kérdés
Én egy héten többször is,mert párom mással nem lakik jól.És most gondolkodom,hogy ezért nem jövök ki az ételre szánt pénzből,mert minden 2. ill 3. nap hús van.

2012. máj. 28. 17:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

A hússal nemcsak az a gond, hogy drága, hanem az is, hogy a túlzott húsfogyasztás anyagcserezavart okozhat.

Ráadásul... pl. a magyar csirkék nagyon rossz minőségűek, tele vannak nyomva hormonokkal és antibiotikummal. Nekem például napokig tartó migrént okoz, ha eszem. (Attól a csirkétől, ami az udvaron kapirgált, viszont nincs semmi bajom.)


Nem azért éhesek az emberek, mert nincs hús, hanem mert gyorsan felszívódó szénhidrátot fogyasztanak. Ilyen a fehér liszt és a cukor (meg minden, amiben ez van, pl. a palacsinta és a lekvár). Ezek hirtelen megemelik a vércukorszintet, ami le is zuhan hirtelen, ez okozza az éhségérzetet. Főzelékek teljes kiőrlésű liszttel, tojásrántotta vagy tükörtojás feltéttel, zöldségfasírttal, ugyanúgy laktatnak, mint a hús. Zöldségek túróval, rizzsel töltve, sajttal megszórva szintén jók. Ha a töltelékbe kerül egy kevés darált hús, úgy olcsóbban kijöttök, mintha tömény hús lenne, és egészségesebb is, csak zsírmentes darált húst kell venni.

2012. máj. 28. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Szinte minden nap eszünk húst, ha a virslit kolbászt is annak lehet számítani(bár némelyik nem sok húst látott, de igyekszem jobb minőségűt vásárolni ezekből, ha a pénztárcám megengedi).Szóval ha a paprikás krumpli virslivel, a tészta sonkával, a kolbászos pizza stb beleszámítható akkor igen:)
2012. máj. 28. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Hónapok óta nem ettem :S
2012. máj. 28. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
79%

Ha szabad én is válaszolok a felém intézett kérdésre:))

én csirkemájat veszek, olcsó, fél kiló 200 ft körül van.

ha kiolvadt szépen átvizsgálom, nem marad-e epe véletlenül rajta, a fölös részeket is levágom.

zsírban két közepes hagymát finomra vágva megdinsztelek,és hozzáadom a felezett májakat. borsozom, majorannázom. addig párolom a szafttal, amíg a máj már nem enged véres levet. kicsit lepirítom.

közben megfőzök 2-3 tojást keményre.lehűtöm, megpucolom.

addik a máj is hűl egy kicsit.

húsdarálón ledarálom a dinsztelt májat szafttal együtt. közvetlenül utána a keménytojásokat.

villával jól összekeverem és kezdődhet az ízesítés. most már jöhet a só, egy kis pirospaprika, mustár feltétlenül, és annyi tejföl, hogy krémesen kenhető legyen.(borsot, majorannát már sütéskor tettem bel) de ezeket is lehet még fokozni, , ha az ízek harmóniája ezt kívánja.

elég sok lesz belőle,ami nem fogy el, kis dobozban lefagyasztom, és amikor újra kell, csak előveszem reggel, estére tökéletes.

Nagyon finom, kiadós, és tudom mi van benne.

2012. máj. 28. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én a múlt hónap elött minden nap ettem húst, de elég magas lett a húgysavam vérvételen ezért már csak hétvégenként eszek húst :S
2012. máj. 28. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy vàlaszoltatok :)

Mondjuk èn szeretem a tèsztàs èteleket,de pàrom nem eszi meg..külön kell föznöm valami màst..

2012. máj. 28. 18:48
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó a májas recept, ki fogom próbálni.Tudom nem ide tartozik de nekem is van egy jó kis májas recim.Úgy készül hogy főtt húsos szalonnát, nyers májat, dinsztelt hagymát nagyon finomra darálunk, a májat még turmixolni is szoktam, elég undi ugy de a végeredmény miatt elengedhetetlen.Ezt a masszát ízesítjük, só bors majoranna és kis befőttes üvegekbe töltjük.Jó hosszan dunsztoljuk így hőkezelve lesz a máj is és tartósító szer nélkül elállóvá tehetjük.hónapokig eláll a spejz polcán mint egy befőtt, úgyhogy jó pár üveggel szoktam csinálni.Kicsit melós, de finom, és olcsó.Akit érdekelnek az arányok az írjon privit
2012. máj. 28. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:
nem eszünk gyakran húst, de azért néha van. épp most állapítottam meg, hogy barátnőmék nagyon ritkán esznek :(, szegényeknek nem telik rá. biztos, hogy sokat lehet nyerni 1-1 grízestésztás, paprikáskrumplis napon, de azért kell néha a hús is. pároddal kell egyeztetned, ha nagy hús evő, akkor nagyban tőle függ. mi nem igényeljük, hogy minden nap legyen. de azért egy héten 2-3szor azért van, vagy legalább van az ételben
2012. máj. 29. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:

Heti 2-3 alkalommal.

Felvágottat, virslit, konzervet és védőgázost soha!

Csak házi vágásút vagy megbízható hentesnél veszek.


Az egyik válaszolónak igaza van. A sok hús káros. Gondoljatok pl. a köszvényre.

Ha elég zöldséget és gyümölcsöt ennétek, akkor nem lennétek állandóan éhesek hús nélkül sem.

Nekem is 3 gyerekem van, de soha nem nyitogatják a hűtőt étkezések közt.


Tudom, hogy a bérháziakat nem vigasztalja, de venni egy fél disznót és otthon szétbontani sokkal jobban megéri, mint húsrészeket vagy kész szalámit vásárolni. A disznó ára 300 ft/kg a tarjának meg 1000 Ft kilója.

2012. máj. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
Azért nem egészen így van kedves előttem szóló.Jó régen volt már az az élő sertés 300ft/kg..450-500 ft körül mozog az ára, max egy lerobbant több mázsás kocát tudsz beszerezni 300 ft/kg áron.De valóban még mindig jobban megéri egyben, vagy félben megvenni, annak akinek megvan egyben rá a pénze.
2012. máj. 29. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!