Hogy kell csinalni a basemel martast?
Figyelt kérdés
2012. máj. 26. 12:41
1/4 anonim válasza:
Egy edényben melegítesz vajat, ahhoz hozzákeversz lisztet. Majd az egészet szépen lassan hozzáöntesz meleg tejet és tűz felett csomómentesre kavarod amíg be ne sűrűsödik. A végén sózod, borsozod. Érdemes fehér borssal mert akkor nem lesz olyan mintha mákos lenne.
2/4 anonim 



válasza:





Én feketeborssal csinálom, de nem lesz mákos. :)
A tejbe szoktam beledobni egy leveskockát, hogy teltebb legyen az íze.
4/4 anonim 



válasza:





Én így csinálom:
Ugyanannyi deka liszt és vaj kell, ahány deci tej.
Vagyis fél liter tejhez 5 dkg liszt és vaj. Utóbbit kezdem el egy jó minőségű edényben melegíteni, majd amikor teljesen felolvadt, beleszórom a lisztet, majd folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen meg. Nem szabad pirítani, maradjon világos.
Mikróban felmelegítem közben a tejet, majd apránként öntöm fel vele a lisztet, hogy mindenképpen csomómentes legyen. Sózom, borsozom (fekete) és frissen reszelt szerecsendióval ízesítem. Addig főzöm, míg besűrűsödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!