Sárgaborsófőzit szeretnék készíteni, de már ma
megszeretném csinálni és így nem lesz időm beáztatni.
Ez baj?
Figyelt kérdés
Miért kell beáztatni?
Milyen köretet/húst csináljak mellé?
2012. máj. 23. 17:01
1/10 anonim válasza:
Még sokszor a beáztatott is nehezen fő meg. azért kell áztatni, mert a szárításkor elvesztett nedvességet vissza kell kapnia.
ha van türelmed legalább 3 órát főzni, csak, akkor állj neki.
akkor is botmixerrel jól járasd majd át, hogy ne legyen darabos.
bármilyen sült hússal, oldalassal stb nagyon finom, de én gyakran csinálom sült kolbásszal.
nagyon finom a tetejére szórt lisztben megforgatott ropogósra sütött hagyma.
2012. máj. 23. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 Strigi válasza:
Az a tapasztalatom, hogy minden szárított izét meg lehet főzni, csak ha nem áztatod be, legalább kétszer annyi időbe telik.
2012. máj. 23. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen :))
akkor lehet hogy mást főzök :)
2012. máj. 23. 17:13
4/10 anonim válasza:
Krumplifőzelék tejföllel, ecettel ízesítve. Hozzá: sültkolbi, vagy virsli (sütve vagy főzve) vagy esetleg tükörtojás, vagy éppen főtt tojást belekavarva. Ha van még időd, akkor persze fincsi a sült oldalas is hozzá.
2012. máj. 23. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Hát nem kell a borsót beáztatni, csak leöbliteni, mert nagyon lisztes. Kb 20-30 perc alatt puha. Persze csak ha nem több éves. Csinálsz egy jó fokhagymás rántást, és berántod. Vigyázz, mert holnapra besürüsödik. Én legjobban pörkölttel szeretem. De jó a fasirt, a bundás kenyér, sült virsli, bármi.
2012. máj. 23. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Ja! és a l7.o7-esen le vagyok döbbenve. Erzsi Erzsi nem ezt vártam Tőled.
2012. máj. 23. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 doboszoli válasza:
Ö, izé... a sárgaborsót én sem szoktam áztatni..
2012. máj. 23. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Semmit sem hagysz az asszonyra? :))
2012. máj. 23. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Szia!
A sárgaborsó "aknás terület"!:)
Ha nem áztatod be,és "öreg" bizony sokáig főzheted.Ha nem olyan régi,akkor viszonylag hamar megfő,kb. egy bő óra.
Viszont nagy valószínűséggel szétesik.
Ha beáztatod hamarabb megvan,és nem fő szét annyira.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!