Lefekvés elött elmosogatok, mindent vagy nem zavar ha valami edény a mosógatoban marad?
A főzés közbeni felesleges edényeket azonnal elmosom legyen az ebéd vagy vacsora. de! ebéd után amiből ebédelünk, az néhány tányér, csak bekerül a mosogatóba leöblítve, áztatva és, amikor délutáni pihenőm után felkelek, azonnal elmosom.
ugyanez van este is, leöblítem , vizet engedek rá és reggel azonnal elmosom.
hegyekben soha nem áll a mosatlan edény.
Persze "könnyű" a nyugdíjasok élete :D
Főzés közben állandóan mosogatok, ebéd után elmosom azt is amiből ettem, azt is amiben megfőtt a kaja (a marékod átrakom mindig kisebbe, úgy megy a hűtőbe). Ebéd után mosatlan nem marad.
Vacsinál esetleg egy tányér van, azt nem biztos, hogy nekiállok elmosni, lehet hogy megvárja a reggeli kávés csészét. :)))
Pikkpakk-ra elrakok mindent. A halálom ha úgy kelek fel reggel, hogy vár a munka a konyhában.
Meg valahogy nem is tudok úgy aludni menni, mint aki jól végezte dolgát, közben áll a kupi.
"valami"
Mi a valami és mennyi valami? Nem mindegy!
Alapvetően zavar, de ha csak 1-2 nem túl koszos és nem túl büdös tányér + ugyanennyi evőeszköz a valami, akkor elbírom tűrni másnapig. És akkor "rendes mennyiséget" mosogatva gazdaságosabban cselekedtem.
Nagyobb edény esetén nem mindegy... Egy viszonylag tiszta salátás tálat vagy tésztafőzős fazekat még eltűrök, ha más mosogatnivaló nincs. De egy főzelékeset vagy tejbegrízes lábost már nem hagynék ott, mert az jól beleszárad....
Egyébként ebéd és vacsi után közvetlenül mosogatunk, nem szeretjük a disznóólat. Viszont nem vagyunk olyan rendmániákusok, hogy még főzés közben is mosogassunk. Ez csak akkor történik meg, ha valami edény sürgősen kell újra és nincs más helyette.
Jobb mielőbb elmosogatni, mert nem szárad rá úgy a kaja, és gyorsabb a meló így...
5-ös vagyok.
Nem rend és tisztaságmániás vagyok, és nem azért mosogatok még főzés közben is.
Egyrészt főzés közben lehet, hogy ugyanazt az edény használom pl. körethez krumplifőzésre, majd elmosás után abban készítem el a levest. Persze, hogy közben elmosom.
Másrészt ha nem így tennék, az ici-pici panelkonyhámból hamarabb kiszorulnék a sok mosatlan miatt, mint ahogy az ebéd készen lenne. Nincs hely, ahova a rengeteg mosatlant gyűjtsem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!