Miért puhul fel a házi chips?
Figyelt kérdés
Már próbáltam mindenféle receptet (2 félét találtam eddig bárhol), de sütés után mindig felpuhul a kész chips, hiába teszem papírtörlőre, vagy rácsra, vagy bármire. Hiába vágom vékony szeletekre, hiába vágom vastagabbakra, semmi hatása. Mit csinálok rosszul?2012. máj. 23. 17:36
1/4 anonim válasza:
Biztosan elég vékony? Az nagyon fontos, illetve, hogy nagyon forró olajban, hirtelen süljön. És ne érjenek egymáshoz, sem süléskor, sem a kiszedés után kihűlésig. Szerintem só is csak kiszedés után kell rá, de ebben nem vagyok biztos.
2/4 A kérdező kommentje:
A ne érjenek össze dologra még nem gondoltam. Meghámozok egy krumplit és kipróbálom. Aztán jelzem az eredményt.
2012. máj. 23. 18:20
3/4 anonim válasza:
Jól mondja az első.
Nagyon vékony legyen, forró olajban hirtelen süljön, és mielőtt az olajba dobod válaszd szét őket (ne tapadjanak össze). Illetve mi azt szoktuk még csinálni, hogy a szeleteket is megmossuk. Tehát nem csak kívülről a krumplit, hanem miután meghámoztuk-felszeleteltük magukat a szeleteket is. Így ropogósabbra sül.
Valahogy így kell kinéznie:
4/4 A kérdező kommentje:
Azt a rézfánfütyülő rézangyalát! Így tényleg sikerül! Mondjuk kicsit hülyén érzem magam, hogy ez eddig nem jutott eszembe, de köszönöm!
2012. máj. 23. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!