Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért puhul fel a házi chips?

Miért puhul fel a házi chips?

Figyelt kérdés
Már próbáltam mindenféle receptet (2 félét találtam eddig bárhol), de sütés után mindig felpuhul a kész chips, hiába teszem papírtörlőre, vagy rácsra, vagy bármire. Hiába vágom vékony szeletekre, hiába vágom vastagabbakra, semmi hatása. Mit csinálok rosszul?

2012. máj. 23. 17:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan elég vékony? Az nagyon fontos, illetve, hogy nagyon forró olajban, hirtelen süljön. És ne érjenek egymáshoz, sem süléskor, sem a kiszedés után kihűlésig. Szerintem só is csak kiszedés után kell rá, de ebben nem vagyok biztos.
2012. máj. 23. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
A ne érjenek össze dologra még nem gondoltam. Meghámozok egy krumplit és kipróbálom. Aztán jelzem az eredményt.
2012. máj. 23. 18:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondja az első.

Nagyon vékony legyen, forró olajban hirtelen süljön, és mielőtt az olajba dobod válaszd szét őket (ne tapadjanak össze). Illetve mi azt szoktuk még csinálni, hogy a szeleteket is megmossuk. Tehát nem csak kívülről a krumplit, hanem miután meghámoztuk-felszeleteltük magukat a szeleteket is. Így ropogósabbra sül.

Valahogy így kell kinéznie:

[link]

2012. máj. 23. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt a rézfánfütyülő rézangyalát! Így tényleg sikerül! Mondjuk kicsit hülyén érzem magam, hogy ez eddig nem jutott eszembe, de köszönöm!
2012. máj. 23. 18:43

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!