Házi asszonyok, segítségét kérem?
Brassóit szeretnék csinálni, meglepni vele a párom. Mostanság próbálkozom a főzéssel, így sajnos fingom sincs mi kell hozzá, hogyan kezdjek neki.
Megköszönném, ha leírnátok alaposan. Annyit tudni kell, hogy a párom jó fűszeresen eszik.
Előre is köszönöm.
Éppen ma főztem. Ahogyan én csinálom (mások lehet, hogy másként):
Először megsütöm kockára vágva a krumplit, azt félreteszem
Kockára vágom a husit (=sertéscomb, de lehet bármi más is)
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek aranysárgára, belerakom a husit, sózom, borsozom. A hús először enged egy pici levet, várd meg míg elfövi, majd elkezd a husi is aranybarnára sülni. Ha már puha, hozzákavarom a kész sültkrumplit, rányomok egy pár girizd fokhagymát, a gázt elzárom alatta, és néhány percre beborítom, míg a fokhagyma íze, illata jól átjárja az egészet.
Először is kockára vágott füstölt szalonnát kell kiolvasztani. Aztán mehet bele a nem túl finomra vágott vöröshagyma (1 cm-es kocára vágva), és szinte azonos időben mehet bele a szintén kockára vágott szűzpecsenye.
Az egészet alaposan le kell pirítani, hogy a hagyma megpiruljon, és a hús kifehéredjen. Aztán tegyél rá egy kis vizet, fedőt rá, és puhítsd fel teljesen.
Azt a kis vizet hamar elpárologja, és tovább pirul benne minden, erre figyelj.
Ízesítése: só, bors, majoranna, fokhagyma. Kb 10 perc alatt megvan.
A köret: Főtt-sült burgonyát szoktam hozzá csinálni, tehát a kocka krumplit kicsit megfőzöm sós vízben, és utána bő zsiradékban megsütöm. De ha keveset csinálsz, és kicsi (1,5-2) cm-esekre vágod a burgonyát, és lassan sütöd,(160 fok) akkor a főzés elhagyható, megsül csak úgy is. (csak tovább tart)
Aztán a kettőt összekevered.
Más hússal is lehet, ha pl cs.mellből csinálod, nem árt pár percig pirítani a hagymát hús nélkül, hogy egyszerre készüljön el.
Ha keményebb a hús (sertés comb) Akkor csak minimális hagymát tegyél bele az elején, és a vége felé tedd bele a többit, hogy ne főljön szét teljesen, hanem darabos is legyen benne. (alaposan lepirulva)
3. vagyok.
Még annyi, hogy vegyél hozzá mondjuk káposztával töltött csípős almapaprikát. Felejthetetlen élmény lesz! :)
(vagy csemegeuborka is jó, de kell valami savanyúság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!