Ha belekóstolok főzés közben az ételbe egy kanállal az illetlenség? Ha igen, akkor hogy kóstolgatják a szakácsok, meg a házi asszonyok az ételt?
Illetlenség vagy sem,én többször belenyúlok ugyanazzal a kanállal,vagy magával a fakanállal amivel kevergetem,arrl kostolom.
Látni ezt csak párom látja,neki mindegy,hisz eszünk egy tányérból is,megeszi amit meghagyok,és nem finnyás.
A vendég meg ugysem látja :)
A lényeget leírták a többiek, a "hogy kóstolják a szakácsok"-ra:
elvileg főtés során többször is kell kóstolni, és ezt úgy tanítják, hogy 2 kanállal. Az egyikkel mindig az ételbe nyúlsz, átöntöd a másikba, amit mindig kóstolásra használsz.
De pl a hígabbakat (levesek) általában tányérból kóstolom. Abba teszek egy keveset, mert a vastag porcelántól, és a nagy felülettől hamarabb kihűl, és értelmesebb mennyiséget is tudok kóstolni. (a tányérból/csészéből csak úgy felhörpintem:))
A 4/5-öst NE utánozd! Egészségtelen szokás,főleg a másik tányérjából a maradékot megenni. Nem szeretem a pazarlást,de ez gusztustalan. Tessék keveset szedni egyszerre,akkor nem marad meg. Ha még éhes vagy,akkor szedj másodszorra is. A gyerekeimtől is mindig megkövetelte ezt.
Az ételt én is tiszta kanállal kóstolom,és azza már újra nem nyúlok az ételbe.
4-es vagyok
Étteremben is van 2 személyes tál,akkor az is egészségtelen?
Lassan 30 év alatt még sosem lett bajunk ettől
"4-es vagyok
Étteremben is van 2 személyes tál,akkor az is egészségtelen?"
Az étteremben a kétszemélyes tálról a saját tányérodba teszed, amit meg akarsz enni, nem a tálból eszed direkt.
A kóstolgatás meg a te módszereddel lehet,hogy nem egészségtelen, de nagyon gusztustalan.
A két személyes tálba SOHA nem nyúlunk saját evőeszközzel, mindig van a tálhoz szerviz készlet.
Kóstolásra a két kanalas módszer, a mindig tiszta evőeszköz, vagy a fakanálról a kóstolókanálba csorgatott étel az elfogadott. De azért ne legyünk álszentek, ki nem nyalta még végig a fakanalat, ha a családnak főzött?
Érdekességképpen:
A fondü fogyasztásának éppen a közös tál a lényege, amiből körbeülve mindenki a saját evőeszközét használva mártogat. Bár itt a csapat "válogatott".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!