Mit és mennyit (mennyi alapanyagból) főznél 8 emberre rendszeresen és változatosan?
Ezt így nagyon nehéz meghatározni, hiszen sokban függ attól, hogy a 8 fő hogyan oszlik meg felnőtt-gyerek, ffi vagy nő?
Irányvonalként: ha eddig pl. 3 főre főztél, akkor most készíts elő minimum 2x, de inkább 3x annyi alapanyagot, mint korábban. Pár nap, egy hét alatt már lehet látni, hogy valóságban mennyi is kell.
Készíts előre heti menüt, ahhoz vásárolj, gondold ki azt is, hogy az esetleges maradékokat másnap-harmadnap még mihez tudod felhasználni. Pl. pörkölt maradékból gulyáslevest, törtkrumpli maradékból krumplis tésztát, stb.
Hogy mikor mit főzz, ezen a honlapon rengeteg receptet találsz, biztosan segít. Azt is tudnod kell, hogy a családban elsősorban a baromfihús, vagy a vöröshúsok (sertés, marha) az elfogadottabb-e, van-e közöttük esetleg cukros, vagy liszt- tojás érzékeny, esetleg vega, vagy mindenki mindenevő.
Legyen minden héten legalább 1x főzelék-féle, 1x tészta, nem feltétlen szükséges minden napra husit főzni-sütni.
Valóban fontos a 8 ember "összetétele", de felnőttekre kb. 30 deka húst (levesbe kevesebbet) és 3 szem krumplit lehet számítani.
Valóban tartalmas leveseket érdemes csinálni többször, pörkölteket, tokányt tésztával krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!