Gyakran szoktál "új" ételeket kitalálni? Van olyan, ami bejött, és azóta is rendszeresen főzöd? Nevet adtál neki?
Ma is egy ilyet kreáltam. Legyen gyorsan meg, ne kelljen vele sokat pepecselni, és megegyék a lányok (5 és 2 évesek).
A leves mellé kerestem valamit. Végül almás-fahéjas daragombócot kreáltam édes kekszbe forgatva. Nagyon bejött a lányoknak. :)
Emellett van egy ún. vizitúra kajakreáció, amit abból lehet főzni, ami itthon van. Alap: hagyma, kolbi/virsli és olaj, és ami zöldségféle még fellelhető. No meg vagy rízs, vagy tészta vagy vmi hüvelyes. Fűszer, tetszés szerint, ami van..és ha paradicsom, meg paprika is akad, akkor jó kis egytál étel lesz belőle. Ilyenekből szoktunk vizitúrán kaját összedobni. Nálatok is van ilyen?
Üdv!
Igen! Ez a vizi-túra nálam annyiból más, hogy zöldbab és hasonlók helyett 1-2 gulyásleves kockát teszek bele. A neve: hamisgulyás.
Találmány:
Karfiol-pörkölt:
A rózsákra szedett karfiolt, karikára szelt zöldséget, petrezselymet, zöldpaprikát ugyanúgy teszed fel, mint a húst pörköltnek. Csak hosszú lesz a leve, ezért tejfölbe lisztet, és azzal sűrítem. Főtt rizs a köret.
Zöldséges csirkemáj:
Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát puhára párolsz, karikára szelt zöldséget és a (nyers) zöldborsót közé kavarod, pici vízzel födő alatt félpuhára párolod. Sót, (borsot) sülthús fűszerkeveréket, bele.
Amikor ez félig puha, belekavarod a csirke-májat és készre-főzöd. Főtt rizst, vagy rizi-bizit, esetleg kockára vágott sült-krumplit készítek hozzá köretnek.
Télen, ha a zöldborsó konzerv (tehát nem kell főzni), akkor azt olyankor teszem bele, amikor már a máj is készen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!