Néha már nehéz kitalálni, hogy mit főzzek. Ti honnan merítetek ötleteket?
Én első körben benézek a hűtőbe és onnan rögtön leszűrom, hogy legyen. Ha tele a hűtőd, az a legkönnyebb, döntsd el hogy húsos legyen, vagy ne, édes vagy sós. Ma pl chilis babot főztem, mert volt maradék pörköltem. Meg volt kimaradva párolt brokkli, ebből krémles lett.
www.tutireceptek.hu, vagy www.mindmegette. hu
ezen az utóbbin van olyan alkalmazás, hogy beírod hogy mid van otthon, és a gép kidob neked valamit.
Hát bizony az asszonytársak örök gondja, mit főzzünk.az még a jobbik eset, ha megmonják a családtagok, hogy mit ennének, de mikor azt mondják, hogy nekik mindegy, na akkor égnek áll a hajam.mert nem igaz, hogy mindegy, csak
mondják.egyébként én is elolvasok minden tina, meg hasonló női lapokból recepteket, de általában mégis a hagyományos magyar konyha ételeit főzöm.ezeket próbálom a
saját szájízünkre formálni.egyeszrűen nem vevők a reformkonyhára.itt is sok ötletet merítek a hozzászólásokból, én úgy vagyok vele, hogy mindenből
lehet tanulni.
egy ideje felírom az asztali naptáramba, hogy mikor mit főztem, és azt visszalapozgatva jut eszembe valami, hogy
ezt vagy azt milyen régen ettünk már.
Én készítettem egy táblázatot, szépen besoroltam az álltalunk szeretett kajákat az oszlopokba:
levesek, főzelékek, húsételek, tészták, egytálételek, édességek, stb.....
Amikor nem tudom mi legyen, akkor odadugom a család orra alá és felszólítom őket, hogy : Válasszatok!!!
Így többnyire sikerül nekik valamit mondani. Mert nehogymá azt higgyem, hogy csak úgy "kútfőből" nekik eszükbe jutna valami épkézláb ötlet. Legfeljebb annyi, hogy "finomat". Így azonban ráböknek egyre, és meg van oldva a probléma.
Nálunk ez vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!