Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Néha már nehéz kitalálni,...

Néha már nehéz kitalálni, hogy mit főzzek. Ti honnan merítetek ötleteket?

Figyelt kérdés
Én néha tőletek:)Tegnap már 5x átlapoztam az egyik szakácskönyvet, de nem tetszett egyik kaja sem:(
2010. febr. 2. 12:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Én első körben benézek a hűtőbe és onnan rögtön leszűrom, hogy legyen. Ha tele a hűtőd, az a legkönnyebb, döntsd el hogy húsos legyen, vagy ne, édes vagy sós. Ma pl chilis babot főztem, mert volt maradék pörköltem. Meg volt kimaradva párolt brokkli, ebből krémles lett.

www.tutireceptek.hu, vagy www.mindmegette. hu

ezen az utóbbin van olyan alkalmazás, hogy beírod hogy mid van otthon, és a gép kidob neked valamit.

2010. febr. 2. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:
jav : krémleves
2010. febr. 2. 12:08
 3/11 anonim ***** válasza:
2010. febr. 2. 12:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Kitalálod, hogy melyik alapanyag ízlene most a legjobban, és ahhoz keresel receptet.
2010. febr. 2. 12:12
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

www.mindmegette.hu

2010. febr. 2. 12:19
 6/11 anonim ***** válasza:
2010. febr. 2. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát bizony az asszonytársak örök gondja, mit főzzünk.az még a jobbik eset, ha megmonják a családtagok, hogy mit ennének, de mikor azt mondják, hogy nekik mindegy, na akkor égnek áll a hajam.mert nem igaz, hogy mindegy, csak

mondják.egyébként én is elolvasok minden tina, meg hasonló női lapokból recepteket, de általában mégis a hagyományos magyar konyha ételeit főzöm.ezeket próbálom a

saját szájízünkre formálni.egyeszrűen nem vevők a reformkonyhára.itt is sok ötletet merítek a hozzászólásokból, én úgy vagyok vele, hogy mindenből

lehet tanulni.

egy ideje felírom az asztali naptáramba, hogy mikor mit főztem, és azt visszalapozgatva jut eszembe valami, hogy

ezt vagy azt milyen régen ettünk már.

2010. febr. 2. 13:13
 8/11 igabcsy ***** válasza:

Én készítettem egy táblázatot, szépen besoroltam az álltalunk szeretett kajákat az oszlopokba:

levesek, főzelékek, húsételek, tészták, egytálételek, édességek, stb.....

Amikor nem tudom mi legyen, akkor odadugom a család orra alá és felszólítom őket, hogy : Válasszatok!!!

Így többnyire sikerül nekik valamit mondani. Mert nehogymá azt higgyem, hogy csak úgy "kútfőből" nekik eszükbe jutna valami épkézláb ötlet. Legfeljebb annyi, hogy "finomat". Így azonban ráböknek egyre, és meg van oldva a probléma.

Nálunk ez vált be.

2010. febr. 2. 19:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!Vannak jó ötletek:)
2010. febr. 2. 19:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokszor kérnek "valami finomat", "ami eszedbe jut", "nekem mindegy", "valami mást", stb.
2010. febr. 2. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!