Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Göngyölt hús receptet írnátok?

ANDREA21 kérdése:

Göngyölt hús receptet írnátok?

Figyelt kérdés
Disznó húsból
2012. máj. 23. 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:
56%

Ahogy én szoktam. disznócombból szép nagy szeleteket vágok, kissé kiklopfolom. sózom.

egy közepes hagymát apróra vágva zsíron megdinsztelek, majjd rádobok 25-30 dkg vékonyra szelt gombát. sózom, puhára párolom.

zsömléd ( bár újabban inkább fehér kenyér belét )kockákra vágom, annyika tejet öntök rá, hogy moprzsalékos legyen.

ha egy kicsit már ázott bele egy tojás, bors, majoranna

egy jó csokor finomra vágott petrezselyem.

ha a gomba zsírjára sült ráteszem a masszát és addig kevergetem, míg össze nem áll szinte formázhatóra. szétterítem a serpenyőben és hagyom kicsit hűlni.

elosztom annyi fele a tenyerem élével, amennyi szelet húsom van.általában 12 szeletet szokta. ez 6 zsömle, vagy ennek megfelelű súlyú kenyérbél.

a tölteléket sszétterítem a húson és felgöngyölom.

ha úgy kívánja, fogpiszkálóval megtűzöm.

a tepsibe kevés olvasztott zsírt öntök, és megforgatom benne óvatosan a göngyölt húsokat. pici vizet öntök alá és szorosan lefóliázva kb 45 percig sütöm. utána fólia nélkül szépen pirosra, de nem kiszárítva.

extra finom ha még a göngyölegeket baconba is tekerjük. így biztos nem szárad ki.

ha a gombát nem szereted elhagyható, de kár lenne mert isteni finom vele.

úgy is lehet, hogy ha kevés a szalonnánk, hogy a hagyma előtt pár szeletet csíkokra vágva kisütünk és úgy tovább...

2012. máj. 23. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Karaj, vagy combszeleteket kiklopfolom, só, bors megy rá, lehet kis pirospaprika is. Megkenem mustárral a szeletek belső felét, egy fél krumplira tekerem, megtűzöm fogvájóval. Hagymát megdinsztelek olajon, beleteszem a gönygyölegeket, felöntöm vízzel, párolom, fedő alatt. Hagyma dinsztelés után apróra vágott paprikát, paradicsomot is szoktam tenni, jobb, ízesebb lesz a mártás. A fűszerek és a mustár miat, a húsban főtt krumpli íze is fantasztikus lesz, rizzsel tálalom.
2012. máj. 24. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehet gombát is tenni a mártásba, és tarhonyával is nagyon finom..:)
2012. máj. 24. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!