Göngyölt hús receptet írnátok?
Ahogy én szoktam. disznócombból szép nagy szeleteket vágok, kissé kiklopfolom. sózom.
egy közepes hagymát apróra vágva zsíron megdinsztelek, majjd rádobok 25-30 dkg vékonyra szelt gombát. sózom, puhára párolom.
zsömléd ( bár újabban inkább fehér kenyér belét )kockákra vágom, annyika tejet öntök rá, hogy moprzsalékos legyen.
ha egy kicsit már ázott bele egy tojás, bors, majoranna
egy jó csokor finomra vágott petrezselyem.
ha a gomba zsírjára sült ráteszem a masszát és addig kevergetem, míg össze nem áll szinte formázhatóra. szétterítem a serpenyőben és hagyom kicsit hűlni.
elosztom annyi fele a tenyerem élével, amennyi szelet húsom van.általában 12 szeletet szokta. ez 6 zsömle, vagy ennek megfelelű súlyú kenyérbél.
a tölteléket sszétterítem a húson és felgöngyölom.
ha úgy kívánja, fogpiszkálóval megtűzöm.
a tepsibe kevés olvasztott zsírt öntök, és megforgatom benne óvatosan a göngyölt húsokat. pici vizet öntök alá és szorosan lefóliázva kb 45 percig sütöm. utána fólia nélkül szépen pirosra, de nem kiszárítva.
extra finom ha még a göngyölegeket baconba is tekerjük. így biztos nem szárad ki.
ha a gombát nem szereted elhagyható, de kár lenne mert isteni finom vele.
úgy is lehet, hogy ha kevés a szalonnánk, hogy a hagyma előtt pár szeletet csíkokra vágva kisütünk és úgy tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!