Milyen más, nem mindennapi ételeket tudtok?
Karfiol pörkölt:
Apróra vágott vöröshagymát (ha van egy kis zöldpaprikát) megdinsztelek, beleforgatom a karikára szelt sárgarépát, gyökeret és a rózsákra szedett karfiolt. Ha már szépen átszinesedett, akkor törtpaprika, felengedem, sót, borsot és apróra vágott petrezselymet rakok bele.
Amikor megfőtt, akkor tejfölbe lisztet símára keverek és a pörköltet behabarom vele. Főtt tésztát, rizst, vagy nokedlit készítek mellé köretként.
Töltött karaláb (ahogy én készítem):
A karalábot vízszintbe ketté vágom hámozás után, a közepét mindegyiknek kivájom úgy, hogy körben kb. 2 cm vastag fala maradjon. Lobogó sós vízben átforralom a karalábot (és a kivájt darabokat is), de csak annyi ideig, hogy a színét elkezdje megváltoztatni. Ha kész, tedd félre.
Darálthúst kevés zsíron forgasd át, sóval, borssal pici vízzel födő alatt párold puhára, ha kész, süsd vissza zsírjára és keverj bele előre megfőzött és leszűrt rizst.
Süss meg néhány karikára szelt krumplit.
A zománcos tepsit zsírozd ki, majd vastagon kend ki tejföllel. Rakd bele először a kész sültkrumplit, erre szórd a megfőzött karaláb-aprólékot. Erre ültest rá sorban a fél-karalábokat, és töltsd meg őket a darálthúsos töltelékkel. A tetejüket ismét kend meg vastagon tejföllel (ha akarod szórhatsz rá egy kis reszelt sajtot is) és dugd be a sütőbe, míg egy kicsit összesül.
Baromfimáj tavasziasan
Kizárólag friss zöldségből a finom!
Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelek, beleforgatok egy adag karikára szelt sárgarépát, gyökeret, és 1-2 marék zöldborsó. Sóval, borssal megszórom és pici vízzel födő alatt félpuhára párolom. Majd beleforgatom a csirke (vagy liba-kacsa) májat, még adok hozzá kevés szerecsendiót is, és készre főzöm. Ekkor belekavarom az előre megsütött kockára vágott sültkrumplit, és mint egytálételt tálalom.
Sertésmáj, ill. öreg répa-gyökér-borsó sokat ront az ízén!
Túró fasírt
25 dkg túró, ½ tubus ömlesztett sajt, 2 g. zúzott fokhagyma, só, bors, 1 tojás, 5-6 ek. liszt
összedolgozod fél óra a méhütőben forró olajban sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!