Májkímélő ételeket kell ennem. Mondanátok jó recepteket? Se fűszeres, se zsíros-olajos nem jó. Ötletem sincs, hogy mit ehetnék.
Túró, tejföl, sajtféleség
Zöldségek: bab, borsó, retek, karaláb, karfiol, párolva. Levesnek, vagy ha főzelék, akkor csak ráhabarva és nem berántva.
A tésztafélék és a rizs szerintem mehet.
Krumpli inkább natúr főzve, párolva, mint jó szaftos paprikás-krumplinak :)))
Húsokból a hal és a baromfi, de ennek is inkább csak a mellehúsa. Sertésből max. a karaj (az száraz, viszonylag háj és zsír-réteg nélküli rész).
Ezeket is inkább főzve, vagy párolva, esetleg ici-pici olajon, zsíron hirtelen átsütve, inkább csak natúr-szeletnek. Az előző napi pácolások (fűszerezés stb.) most bizony maradjon el, sóból is csak módjával.
Gyümölcsfélékből sem ennék olyat, ami csömör-édes vagy túl savanyú, inkább csak valami semleges-félét, ill. hogy valóban legyen vitamin-tartalma.
sorry előző de pont a túró amit legkevésbé ehetne
a májkímélő étrend = a fehérjeszegény étrenddel
sajnos tudom, páromnak is ez kellett egy betegség miatt
itt egy kalória és tápanyagtáblázat, a fehérjetartalmat kell nézni, minél magasabb, annál kevesebbet szabadna enni belőle, páromnak napi 40g volt a max amit megehetett + se fűszeres, se sós étel
A sónak is mi köze a májhoz?
Már a gyomorban felszívódik, és a veséhez van köze.
Hogy tanítják manapság a biológiát?
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Válaszolva az egyik kommentre: nem iszom, nem dohányzom, sőt még kezet is mosok. Egy súlyos betegség támadta meg a májam is, más szervekkel együtt, és ez a diéta is hozzá tartozik a kezeléshez. Örülnék, ha az alaptalan előítéletekkel rendelkezők nem írnának. Köszönöm.
Zöldség & gyümölcs!
Egy kicsit vegáskodj,az nem árthat ilyenkor!
Persze ha az epéddel is gond van,akkor óvatosan ezzel is!
Sokszor keveset egyél,és sok vizet igyál!
Gyors gyógyulást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!