Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habkúp receptet tud valaki?

Habkúp receptet tud valaki?

Figyelt kérdés
2009. jún. 28. 17:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Konkrétan nem tudom erre gondoltál e, de az alábbi recept isteni finom. Próbáld ki.


Pavlova torta - habcsók:



6 tojás fehérje

csipet só

pici citromlé

30 dkg porcukor evőkanalanként adagolva

kevés ecet



A habverő tálat megkenjük citrommal, hogy zsírmentes legyen a tál. A fehérjékhez hozzáadjuk a csipet sót és kemény habbá verjük a fehérjéket. Annyira, hogyha felfordítjuk ne csússzon ki a hab a tálból. Lassan evőkanalanként hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük, amíg fényes lesz. Ha kész hozzáadunk egy kicsi ecetet. Ettől még tartósabb, keményebb lesz a hab. Ne féljünk, nem lesz savanyú. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Egy lapos tepsire sütöpapírt vágunk, és kör alakban rákenjük a habot. Megpróbáljuk kerek torta alakúra kenni. Berakjuk a forró sütőbe. Pár percig hagyjuk, majd lecsavarjuk a sütőt 100-150 fokra. Kb 1-1,5 óráig sütjük, szárítjuk. Ekkor kívül kemény, ropogós lesz, belül meg omlósan lágy. Ha igazán keményre szeretnénk, akkor 50-100 fokon kb 3 órát szárítjuk.


Kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ne izguljunk a teteje be fog repedezni és be fog esni, vagy legalábbis összeesik egy kicsit. Ha kihűlt felvert tejszínhabot kenünk rá és bármilyen gyümölccsel megszórjuk.

2009. jún. 28. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Majd anyci megsüti. köszi:)
2009. jún. 30. 20:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!