A leveles krumplis pogácsa tésztájába a recept szerint kell csipetnyi aszkorbinsav is. Miért szükséges hozzá?
Javítja a liszt minőségét.
Ha nem akarsz venni, ugyanezt a hatást éred el, ha összetörsz egy c-vitamin tablettát és pici vízhez keverve hozzáadod a tésztához, hiszen az aszkorbin az a c-vitamin szebbik neve. De egy csipet sütőpor is jó ezek helyett.
/maszatka/
az ecet a háj különleges ízét és illatát veszi el és nyújthatóbbá teszi a tésztát
/első válaszoló/
Akkor tudta biztosan a nagyi, hogy mit csinál...:) de más sós tésztáknál is olvastam már az 1 ek. 10 %-os ecetet (vízzel higítva) ezek szerint valóban van funkciója.
Neked elhiszem, mint autentikus válaszadónak /maszatka/:)))
a nagyik sok titkot ismernek :))
Az ecet sok mindenre jó, főzés, sütés, mosás, takarítás.
A tésztákat viszont tényleg nyújthatóbbá teszi. A rétestésztából például elengedhetetlen.
/maszatka/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!