Könnyű (könnyen emészthető), főzött krémet keresek gyümölcstortához. Írnátok recepteket?
6 tojás
10 kanál cukor
2 púpozott kanál kakaópor
Állandó keverés mellett gőz fölött besűrűsíteni, /30-40 dkg, vajat mixerrel belekeverni/
A rétegek közé lehet tenni meggybefőttet is.
4 deci tejet 5 ek. liszttel habverővel keverd simára és főzd fel.ki kell hűteni. 20 deka vajat/margaront 20 deka porcukorral keverj simára, majd a kihűlt tejes masszával keverd habosra.
lehet ízesíteni vaniliával, rummal, citrommal, kakaóval stb.
A pudingot eleve kizárod, vagy csak a boltit? mert van egyszerű házipuding receptem.
a gyümitortához a puding passzol legjobban, vagy valami túrós krém.
Köszi az eddigieket!
Csak a bolti pudingport zárnám ki.
akkor leírom a házit:)
fél liter tej, 40 gramm kukoricakemyényítő, 2-3 ek. cukor (ízlés szerint,akár több vagy kevesebb ) 1 csomag van. cukor,(vagy vanilia esszencia) csipet só, 1 teáskanál vaj.
a kemyényítőt először pár kanál tejjel , habverővel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel.
beletesszük a cukrot, a csipet sót,a vajat és elkezdjük főzni.
állandóan keverni kell, akkor jó , amikor pöfékelni kezd. akkor már nagyon gyorsan sűrűsödik.
én gyümi tortához csak 4 deci tejjel szoktam, így még sűrűbb, de pont elég a torta mélyedésébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!