Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig kell forralni a tésztát?

Meddig kell forralni a tésztát?

Figyelt kérdés

sose csináltam még ilyet, meddig kell sós vízben forralni a tésztát? :D

15/f


2012. máj. 16. 18:11
 1/10 anonim válasza:
100%
ha forr a víz akkor én kb 10-15 percig szoktam.Közbe óvatosan vehetsz ki egy-egy darab tésztát és megkóstolod, h nem kemény e. csak vigyázz, hogy ne nyúlj a forró vízbe :P
2012. máj. 16. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
100%
ja meg tegyél a vízbe olajat is :D
2012. máj. 16. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Megvárod, míg felforr a víz, és úgy teszed bele. Aztán onnan számítva kb. 10 perc alatt kész. Meg kell kóstolni, ha már nem kemény,akkor jó. Aztán zárd el, kicsit hagyhatod is a vízben, hogy dagadjon, csak pár percet. Aztán szűrd le, és 1 kanál olajat keverj el benne, hogy ne ragadjon össze. Ennyi. Remélem nem hideg vízben kezdted el főzni, mert akkor szét fog mállni, mielőtt megfőne. :)
2012. máj. 16. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
az rá van írva a csomagolásra, hogy forrásban lévő vízbe kell belerakni, olivaolajjal és sóval. az nem volt ráírva, hogy meddig :D köszi a válaszokat. zöld kezek mentek
2012. máj. 16. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:

ha nincs ráírva, van valahol piktogramm. nézd meg a zacsit, biztosan megtalálod.

amúgy a forrásban lévő vízben 5-10 perc között szokott lenni általában a főzési idő.(a víz újraforrásától számítva, mert a tészta lehűti egy kicsit)

utána kóstolás, legyen inkább még roppanós, mint ázott. még pár perc pihenés fedő alatt félrehúzva és utána lehet leszűrni, meleg zsiradékra tenni.

a forrásban lévő vízbe mehet só és egy kis olaj.

2012. máj. 16. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Ne tegyél a vízbe olajat. A zacskóra rá szokott lenni írva, meddig kell forralni, van olyan aminek 3-4 perc is elég, van aminek 10 perc is kell. Ha kész van, lemosod vízzel, akkor nem fog összeragadni, de nem lesz gusztustalan olajos sem.
2012. máj. 16. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha el is rontod, nyugi :D Én 22 vagyok kb 10 évesen már tudtam tésztát főzni de pont a hétvégén csesztem el XD Túlfőztem :D
2012. máj. 16. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Amikor forr a sós víz,tedd bele a tésztát,keverd meg egy kicsit,ha újra kezd forrni,akkor zárd el alatta a gázt. Nem kell tovább forralni.Tegyél rá födőt,néha keverd meg. 10-15 perc alatt megfő a tészta.
2012. máj. 16. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Lakmároztam egy jót! :D amúgy az olíva olaj épp hogy jobb ízt ad neki :)
2012. máj. 16. 19:17
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Én egy kis olajjal és egy kis sóval felteszek bőséges vizet, amikor már igazán forr (lobog), beleteszem a tésztát, gyakran megkeverem, 10 perc alatt el szokott készülni. 10 perc eltelte után szoktam egyet kiemelni villával és megkóstolni, elég puha-e. Aztán elzárom alatta a lángot, még egy kicsit kevergetem, aztán leöntöm róla a vizet. Így mindig nagyon jól sikerül. Főleg olívaolajjal, úgy tényleg nagyon finom. Mondjuk én csak olaszos tésztákat eszem, ilyen pörkölt-nokedli-szarvacska meg ilyesmit nem, úgyhogy azokhoz nem értek.


Vannak ilyen hülye szokások, hogy le kell önteni hideg vízzel a kifőtt tésztát, nem tudom ezt ki találta ki. Ennek ne dőlj be, mert a nyers hideg csapvíz után olyan szaga és íze lesz a tésztának, mint a tegnapi szennyvíznek.

2012. máj. 24. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!