Meddig kell forralni a tésztát?
sose csináltam még ilyet, meddig kell sós vízben forralni a tésztát? :D
15/f
ha nincs ráírva, van valahol piktogramm. nézd meg a zacsit, biztosan megtalálod.
amúgy a forrásban lévő vízben 5-10 perc között szokott lenni általában a főzési idő.(a víz újraforrásától számítva, mert a tészta lehűti egy kicsit)
utána kóstolás, legyen inkább még roppanós, mint ázott. még pár perc pihenés fedő alatt félrehúzva és utána lehet leszűrni, meleg zsiradékra tenni.
a forrásban lévő vízbe mehet só és egy kis olaj.
Én egy kis olajjal és egy kis sóval felteszek bőséges vizet, amikor már igazán forr (lobog), beleteszem a tésztát, gyakran megkeverem, 10 perc alatt el szokott készülni. 10 perc eltelte után szoktam egyet kiemelni villával és megkóstolni, elég puha-e. Aztán elzárom alatta a lángot, még egy kicsit kevergetem, aztán leöntöm róla a vizet. Így mindig nagyon jól sikerül. Főleg olívaolajjal, úgy tényleg nagyon finom. Mondjuk én csak olaszos tésztákat eszem, ilyen pörkölt-nokedli-szarvacska meg ilyesmit nem, úgyhogy azokhoz nem értek.
Vannak ilyen hülye szokások, hogy le kell önteni hideg vízzel a kifőtt tésztát, nem tudom ezt ki találta ki. Ennek ne dőlj be, mert a nyers hideg csapvíz után olyan szaga és íze lesz a tésztának, mint a tegnapi szennyvíznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!