Mi a titka a jó tejberizsnek? Nekem még nem sikerült soha. Ha szeretnék belekeverni pudingot, bolti, vagy házi legyen?
Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 15:51
1/6 anonim válasza:
Én úgy készítem, hogy vízben kezdem el főzni, majd amikor már félig megpuhul, akkor öntöm hozzá a tejet és rakom bele a cukrot. Igy nem kozmál le. Amikor kész van, akkor még hagyom kicsit fedő alatt állni. Kakaós cukorral és fahéjas cukorral is szoktam szórni. Nem tudom pudingot szoktak-e belerakni, de ha a kész tejberizsbe keversz gyümölcsöket, az finom.
2/6 anonim válasza:
Én így csinálom: Rizst átmosom hideg vízben többször,majd annyi vízzel amennyi épp ellepi és ízlés szerinti cukorral beteszem a mikroba főni.Nem kell teljesen megfőnie,csak félpuhára.Közben felforralom a tejet,majd belekeverem a félpuha rizst és felforralom.1-2 perc forralás után belekeverek kb 5dkg vajat és lefedve beteszem még kis időre a sütőbe,míg a rizs teljesen megpuhul.Nekünk ízlik így.Ráadásul így egy csomó kavargatástól megkímélem magam,mert amúgy sokáig kell kavargatni mire megfő és könnyen leragad,ha nem figyelünk.Remélem segítettem.
3/6 anonim válasza:
A rizst először én is vízben főzöm félpuhára. Aztán felöntöm tejjel, cukrot teszek bele és vaníliaaromát. Amikor már majdnem teljesen kész belekeverek főzőtejszínt vagy tejszínhabporból készült tehszínhabot ( zacskós, tejjel kell felverni).
Pudinggal még nem próbálkoztam, de nem lehet rossz úgy sem.
4/6 A kérdező kommentje:
Ha mikróban ill, sütőben csinálom, milyen fokozaton és kb. hány percig kell főzni, sütni? egyébként köszi az eddigi ötleteket.
2009. jún. 26. 13:34
5/6 A kérdező kommentje:
A mikrós, sütős változatot kipróbáltam. KÖSZI!!! Sosem hittem, hogy ilyen fincsi tud lenni. Kipróbáltam még úgy is, hogy amikor kihűlt, megkenem a tetejét baracklekvárral és vaníliás pudingot öntök rá. mégegyszer köszönöm a receptet, ajánlom mindenkinek!
2009. júl. 20. 22:42
6/6 anonim válasza:
Én írtam a mikrós-sütős tejberizs verziót.Örülök hogy bevált!Valamikor évekkel ezelőtt hallottam,vagy olvastam valahol,már nem is tudom,de azóta én csak így készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!