Hogyan kell sült újkrumplit csinálni?
Figyelt kérdés
Csinálhatom serpenyőben? mert én úgy olvastam, hogy sütőben kell... És milyen fűszert rakjak rá?2009. jún. 25. 12:11
1/8 anonim válasza:
Sütni az ókrumplit érdemes, mert az újnak nagy a víztartalma, és csak szétmállik sütés közben.
De ha mindenképp meg akarod csinálni, akkor vágd vastag hasábokra (ha túl vékony, hamarabb szétesik, mielőtt megsülne), szórd meg sóval, forgasd búzadarába, majd tedd forró sütőbe, az olaj max. félig takarja. 40-45 perc alatt ropogós kéreg sül rá. Isteni finom.
2/8 anonim válasza:
Ja, az olaj forró legyen, ahogy aláöntöd!
4/8 anonim válasza:
Én serpenyőben szoktam. Jól lekaparom a héját (megpucolni nem kell, annál finomabb lesz), olajat teszek alá, hogy kb.félig ellepje, petrezselymet adok hozzá, megsózom, és először fedő alatt párolom kicsit, aztán lesütöm.
5/8 anonim válasza:
Felforrósítod az olajat a tűzhelyen és beleteszed a felvágott (és meghámozott) újkrumplit.
Tulajdonképpen teljesen ugyanúgy, mint a rendes krumplit.
Én mostanában újkrumpliból szoktam, mert finomabb, egyébként tetszés szerint fűszerezheted akár az olajba rakod a fűszert, akár a kész ételre teljesen mindegy, bár célszerűbb az olajba, hogy ne legyen nyers.
6/8 nyam-nyam válasza:
Úgy nagyon fínom,hogy meg sem pucolod csak megmosod és megszárítod.Bő forró olajban csónak alakúra vágva megsütöd és ha kécs van az összes egy kevés "steak" fűszerrel összekevered.Ha szeretitek egy kevés reszelt friss fokhagymát is tehetsz rá.
7/8 anonim válasza:
Mi előbb megfőzzük és utána kisütjük. Belül finom, puha lesz, ugyanakkor kívül kap egy kemény réteget. Nagyon finom! Én is ezt csináltam tegnap. :)
8/8 anonim válasza:
7-es na végre, hogy valaki leírta! Konkrétan újkrumpli keresőszóra 3 oldalnyi kérdést ad ki, átlapoztam és megnyitottam releváns kérdéseket válaszokat,de a 3.oldal legutolsó kérdése és legutolsó válasza erősített meg abban, hogy ugye jól emlékszem, hogy az újkrumplit is lehet előfőzni sütés előtt!?:D Nekem is ez a favorit. Főleg brassói aprópecsenyéhez ami éppen most készül,de rég csinàltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!