Van egy csomó télire eltett zöldbabom és tököm üvegben. Mit lehetne belőlük főzni?
A zöldbabot "palócleves" formájában szinte kizabáltam a fagyóból. Keress rá, nekem úgy nagyon ízlett.
A tököt, ha leszűröd (valamelyik nap olvastam itt) valaki fasírozottnak gyúrta össze főtt és nyers tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel. Ezt a variációt még nem próbáltam, de majd a nyáron, attól függetlenül, hogy nem vagyok vega.
a zöldbabból is lehet fasírtot, ugyanúgy, mint a tökből.
ne legyen nagyon vizes, ezért jól le kell csöpögtetni mindkettőt. áztatott zsömlével, tojással, reszelt hagymával, fokhagymával, fűszerekkel (só, bors, majoranna őrölt kömény,tárkony, kapor.... ízlés szerint.) egy kis pirospaprikával is lehet színezni.
ha lágy lenne prézlivel lehet korrigálni.
lapos pogácsákat formázunk, prézlibe forgatjuk és forró zsiradékban megsütjük.
rizzsel, krumplipürével esetleg valami tejfölös szósszal
még meglocsolva nagyon finom.
a paradicsommártás is megy hozzá.
a zöldbabpörkölt is nagyon finom, akár nokedlivel, akár valamilyen tésztával, rizzsel.
vagy a temesvári sertésszelet is zöldbabos.
Mi nem szeretjük a zöldbabot, de van...
Kapros, sós vízben puhára főzöm, ledarálom, teszek hozzá darált húst és fűszerezem, mint a fasírtot. Kenyér helyett zabpelyhet teszek bele. Tepsibe egyengetem, leöntöm tojásos tejföllel (sajt sem rontja el:D)
És pirosra sütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!