Gyors kérdés: meggyszósz kontra cseresznyeszósz? És levében?
Hát a meggyszósz savanykás, a cseresznye meg édes. Szerintem tegyél hozzá fűszereket, vízben főzd meg, és ne tegyél bele cukrot, akkor se, ha a recept azt írja! A végén tegyél bele apránként egy kis citromlevet, kóstolgatva!
(Ha a saját levében főzöd, nagyon édes lesz!)
A cseresznye nem savanykás, de ettöl függetlenül lehet belöle mártást késziteni.
Külön fözni nem igazán kell, mert a befött nem nyers, elég ha a levében felforralod.
Ha a savanykás izt szeretnél, akkor tegyél bele kevés citromlevet.
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek. :))
Húú, elmondom, mi volt. Eszméletlen jó lett a "meggyszósz", de kajak. Főztem a saját levében, adtam hozzá fahéjat és szegfűt, meg citromnak a levét (valódit), ahogy mondtátok, aztán csináltam habarást (életemben először, mert eddig mindent rántottam) liszttel és tejföllel és azt kevergettem bele fokozatosan. Cukor nem is kellett bele, szóval még így egészséges is lett. :)) Ja és csináltam hozzá olyan krumplipürét, hogy nem mixerrel dolgoztam össze a krumplit, hanem csak simán törővel, vajjal, tejföllel, kis sóval és borssal, vágtam hozzá sonkacsíkokat, belekevertem, ment bele még majoranna, belevertem 2 tojást és mmmm valami nagyon jó lett. :))) Ja meg főztem hozzá tojást, ami inkább lágy volt, mint kemény, de valahogy passzolt hozzá. Köszi még egyszer a válaszokat, ettem egy nagyon finomat. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!