Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Igaz ha amikor fot tojast...

Igaz ha amikor fot tojast fozok sosvizbe konnyeben lejon a fot tojas heja mintha sima vizbe foztem volna meg?

Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 23:37
 1/8 anonim válasza:
0%
péti sót kell bele rakni
2012. máj. 5. 23:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Amikor kész, azonnal egy ideig hideg vizet engedsz rá és akkor jön le könnyen a héja.
2012. máj. 5. 23:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
"Sima" vizbe főzd meg és hideg vizbe szedd ki!!!...a többi hülyeséget meg felejtsd el!!!
2012. máj. 5. 23:51
 4/8 anonim ***** válasza:
33%
Ha teliholdkor szűz lány vérében meríted meg akkor is könnyebben jön le a héja.
2012. máj. 6. 01:20
 5/8 anonim ***** válasza:
16%

Alapvetően a sósav oldja a meszes tojáshéjt, tehát a főzést követően sósavba mártva is elég könnyen megszűnik a héja kellő mennyiségű sósav hatására.

Amúgy valóban nem "jobb" sós vízben főzni. Forró vízből hideg vízbe a jó megoldás.

2012. máj. 6. 02:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Na akkor elárulom a tojásfőzés titkát, mert nagyon sokan nem tudják:

Sima vízben főzd meg a tojásokat (tehát nem kell bele só és hasonlók!!!)

Ha már kellőképpen megfőttek, akkor öntsd le róluk a forró vizet azonnal.

Tedd a mosogatóba és folyasd rá a hideg vizet addig míg az edényben lévő víz is hideg nem lesz ( azért mert ha csak simán ráengeded a hideg vizet egyszer attól a tojások még forróak maradnak és a vizet is pillanataok alatt átmelegítik)

Ezután törd meg a tojásokat, hogy a tojáshéj alá is kerüljön a hideg vízből. ( én az edény oldalán szoktam jól megtörni körbe)

Hagyd pár percig így törötten hűlni a hideg vízben.

Aztán gyönyörű szépen lejön a tojáshéj.

2012. máj. 6. 07:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Szóval: teljesen síma vízben szoktam főzni, amikor megfő, rögtön átrakom teljesen hideg vízbe. De azt is azonnal cserélem, mert ugye a forró tojástól felmelegszik. És folyatom is rá a hideg vizet, meg utána még állni is hagyom benne. Szóval amiket itt fel szoktatok sorolni, azt mind elkövetem vele.

Mégis tegnap 2 külön dobozból (=2 külön vásárlás) főztem tojást, és ami 1 db-ot az újonnan vásároltból főztem, no annak ugyan le nem jött a haja szépen!

Tehát én azt mondom, amit édesanyum mondott: ha a tojás friss, akkor szépen le fog jönni a héja, ha már egy kicsit régebbi, akkor bizony azzal meg kell dolgozni.

2012. máj. 6. 08:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha friss (aznapi tojást) főzöl, akkor tök mindegy mit teszel a vízbe, vagy mit nem, annak a héja nem fog szépen lejönni.
2012. máj. 6. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!