Hol lehet venni sima fehér pillecukrot?
Melyik boltokban?
Én mindenhol csak rózsaszín-fehéret, vagy kék-fehéret láttam.
De a fondanthoz szükségem lenne hófehér pillecukorra.
Talán te meg tudod nekem mondani h ezt miért fondannak hívják?? Mikor minden amivel burkolni lehet max még cukormassza massza v bevonó massza lehet. A burkolás egy olyan folyamat ahol nyújtják és ráterítik az anyagot a tortára. A fondan egy olyan cucc elm. amivel áthúznak, tehát folyós állapotban alkalmazzák
De itt ha valaki meglát egy tortát azon FONDAN van. Ne már! Honan jön ez?
Kedves 1.!
A fondant
A fondant szó francia eredetű és olvasztást jelent. Hazánkban a cukrászatban kicsit járatosabbaknak a fondant szó hallatán rögtön a folyékony, önthető cukormáz jut eszükbe, amivel például a puncstorták tetejét szoktuk bevonni.
Többek között Angliában vagy az Egyesült Államokban a fondant egy kikristályosított, gyúrható, nyújtható cukormasszát jelent, amit előszeretettel használnak torták bevonására, figurák készítésére. Nagyon könnyű vele dolgozni, szép, egyenletes felületet ad. Hazánkban is kezd egyre ismertebb lenni. Előnye a marcipánnal szemben, hogy gyorsabban köt, hófehér, a különféle mogyorókra allergiás emberek is nyugodtan fogyaszthatják illetve vannak akik egyszerűen nem szeretik a marcipánt, nekik a fondant egy kitűnő alternatíva.
Szerintem teljesen mindegy hogy nyújtható cukormasszát írok, vagy fondant-ot.
Ha segíteni nem tudsz, kötekedésre válassz egy másik kérdést. Köszi.
A másik 2 válaszolónak köszönöm!
Tudok én segítenio csak rohadt idegesítő h átvesszük a külföldiek hülyeségeit. Tegnap is válaszolok egy ilyen kérdésre h hogy kell a fondant és a marcipánt használni. Leírom külön más meg leírja ezt a nyujtható izét és erre az én válaszom lett rosznak titulálva
Am megsúgom h Mo.-n is régóta vannak különböző bevonó masszák amik hófehérek és mandula mentesek de véletlen sem hívják fondannak. Miért kell minden külföldi baromságot átvenni. Aki kicsit is ért a dologhoz azt csak összezavarják ezzel. Meg am idegesítő h ha én pl most kiragnám egy marcipános torta képét akkor mindenki azzal jönne h fondannal van borítva.
Am meg nem kötekedni akartam csak megtudni h honnan jön ez a hülyeség. Tettem fel ilyen kérdést de nem tudtak rá értelmesen válaszolni. Te most igen és ezt köszönöm. De még mindíg hülységnek tartom az egészet
Elfogadom az álláspontodat, nincs is ezzel gond.
Én a marcipán bevonáson kívül egyedül erről tudok, ami szót nem írok le mert egyszerre bedühödsz rá.
Ár-érték arányban jóval kedvezőbb, mert a marcipán elég sokba kerül.
Már csináltam marcipán bevonatos formatortát, nem 2 Ft-ba került a kivitelezése.
Ezért most akarok először megpróbálkozni ezzel az f betűssel.
Az írásodból úgy veszem ki hogy valamicskét értesz a témához. Talán cukrász vagy?
Mert akkor te vagy az én emberem, lenne 1 kérdésem.
Igen cukrász vagyok és azért idegesít ez ennyire mert a fent leír dolog majdnem megtörtént. Ha én nem megyek és beszélem meg a vevővel h ő most akkor mire gondol akkor elszúrom az egészet. Mond a kérdésed. Ha tudok akkor szivesen segítek
Am amit én leírtam az is olcsóbb a marcipánnál
Na, szóval az a kérdésem:
Hogy csinálnék saját kezűleg ilyen bevonómasszát, viszont színeznem is kellene, mert kell 1-2 dolog a tortára.
Mennyiben fog változtatni a színező ( sima folyékony, nincs gélem, vagy porom és már rendelni sem tudok netről hogy időben ideérjen) a massza állagán?
Illetve még egy kérdés, talán tudsz segíteni mert kifogytam az ötletekből: szombaton egy szakács ballagására vagyunk hivatalosak, oda szeretnék vinni egy jópofa tortát, de még nem állt össze a fejemben hogy szakácsnak mivel lehetne feldobni. Pl. gondolkodtam azon hogy úgy csinálom meg a tortát hogy úgy nézzen ki mint egy vágódeszka, és azon rajt van sárgarépa, uborka, kés vagy fakanál ( ezeket mind marcipánból, illetve bevonómasszából gyúrnám meg) Narancssárga, fekete és natúr marcipánom még van itthon. De kellene zöld színt csinálnom az uborkához és a sárgarépához. Ehhez kellene a színező.
Barnát azt tudok csinálni a fakanálnak.
De a kés éle az kifogott rajtam...
Vagy van valami jobb ötleted?
Hát ilyen masszával még nem dolgoztam de a folyékony festék megváltoztathatja az állagát. Mindenképp lisztezett asztalon gyúrd. Ha nem jó az állaga akkor marcipánnal tudod puhítani, liszttel v keményítővel pedig keményíteni.
Az ötlet jó. Szürke szint tudsz a fekete és a natúr összegyúrásával készíteni. Ez jó a kés hegyének. Esetleg van otthon mandula aromád? A régi fajta zöld dobozkás. Az talán jó zőld festéknek. V valami porított zöld levél aminek nincs erős íze, v menta.
Am még annyit csinálnék h mondjuk a répát úgy csinálnám h lenne vágva belőlle pár karika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!