KI segitene nekem ötletekkel a holnapi ebédhez?
Nem tudom, holnap mit fözzek, mert több gondom is van.
1. Nem tudom még, hogy ketten leszünk-e vagy még három felnött vendég is ideérhet, tehát olyan valami kell, ahol a maradékot el lehet tenni és pár nap múlva még mindig finom.
2. Feltétlen húsétel kellene, de nem hal, és nem csirke.
3. Nem lehet pörkölt, gombás, sajtos, ne legyen benne savanyitott uborka, kolbász, illetve lecsóféle.
4. Lehetöleg ne kelljen egész nap mellette állni.
5. Kinai vagy egyéb egzotikus izesités szintén nem jó.
6. Lehetöleg ne legyen benne különleges hozzávaló, csak ami normális háztartásban mindig van otthon, mert tudok újabb valamiket venni.
Minden segitséget elöre is köszönök.
- fasírozottat begyúrod, 2-3 nap normál hűtőben is magvan, ha teljesen jól záródó dobozban tárolod.
- Sütni való sertés-szeleteket előre sózod, fűszerezed, amikor kell berakod a sütőbe, mellé rakod a köretnek való krumplit is. Elég lesz csak néha-néha ránézni sülés közben.
Húsleves, főtt hús kapor, fokhagyma, vagy paradicsom szósszal.
Sült hús, rizibizivel.
Vadas, zsemlegombóccal. / lehet hamis vadas is /
egybesült fasírt, vagy stefánia, rizibizi, krumplipüré.
a maradék rizibizit lehet másnap, harmadnap majozézzel összekeverve hidegen is enni, hideg fasírttal. a püréből lehet krokettet csinálni, valamilyen szósszal.
a fasírt bármilyen főzelékkel is finom lehet 2 nap múlva is.
ugyanígy jól jársz, ha fokhagymával megtűzdelt egybesültet csinálsz, a fenti köretekkel. ehhez akár gyümülcsmártás is készülhet.
nem tudom milyen milyen húsod van. de disznóapróhúsból vagy szárnyasból is főzhetnél egy jó ragulevest. ez esetben gomba nélkül, ha nem szeretitek. ebből, ha marad le is fagyaszthatod.
rántotthúst is csinálhatsz 5 főre, ha nem jönnek meg a vendégek, azt is lehet fagyasztani, bármikor előveheted
hétközben is.
finom rántotthúst tudok ajánlani. ha ma este bepácolod, reggel korán bepanírozod, délben meg csak sütöd.
a besózott szeleteket, megkenjük mustárral, egy kis borssal is megszórjuk. felvágunk hagymát (kb 2 közepes elég)félkarikára és a mustáros húsokat rétegezve a hagymával egy jól záródó dobozba teszük a hűtőbe.
másnap a hagymát leszedjük, a húsokat papírtörlővel egy kicsit tegyerünk között "megszorongatjuk", majd panírozzuk. finom , omlós rántotthús lesz belőle.
reggel elkészítheted a köretet is,a rizibizit lehet melegíteni, a petrezselymes krumplit is, szóval csak a hús frissen kisütése maradna.
addig a férjed lefoglalja a vendégeket:)
töltöttcsirke, ha megmarad két napig is finom hidegen.
ha sok hús marad, lehet belőle húspástétomot készíteni.
A krumplin kívül mindent le lehet fagyasztani.
Paradicsomos húsgombóc.
Töltött fasírt.
Vagy: kizsírozott tepsibe (nem olajozottba) beleteszed a szelet húsokat egymás mellé. A tetejére sok vöröshagymát karikázol. Sózod,borsozod. Öntesz alá egy pohár vizet. A tetejére házitejfölt vagy főzőtejszínt teszel bővel. Lefödöd alufóliával,és készre sütök.
Vagy : A szeletekre tölteléket csinálsz (áztatott zsemle vagy kenyér,egy tojás,só,bors,zöldségzöldje,ha van egy kis máj). Ezt a szeletekre púpozod. Teszel a "búbok" tetejére főzőtejszínt. Öntesz alá pici vizet,lefeded,ha már megsült a hús,fólia nélkül kicsit lepirítod. Finom,ha ekkor teszel a tetejére egy kis reszelt sajtot.
Mindegyikből a maradékot lefagyaszthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!