Brokkoliból milyen finom ételeket tudtok?
Szia!
Kb. úgy tudod használni, mint a karfiolt.
Én még krémlevest is szoktam készíteni belőle, de bármilyen zöldséges egytálételbe is tehetsz.
A férjem simán megpárolva köretnek is szereti.
Üdv!
Dubarry:
Sertés vagy csirkehúsból szoktam csinálni.
A csirkemellet felszeleteled,sózod,borsozod,majd kevés zsíradékon elősütöd.Közben leforrázod a rózsáira szedett brokkolikat.Készítesz egy hígabb besamelt(Vajas rántás,forró tej)só,fehérbors,2 tojássárgája,20dkg reszelt sajt.A tepsibe belehelyezed a csikemelleket,ráteszel 1-1 brokkolit,majd a tetejüket bevonod a sajtos besamellel(ne fojjon le róla)végül a tetejére még reszelhetsz sajtot,akár füstöltet is.Sütőben addig sütöd amig a sajt megpirul,ill:a krém megszilárdul.
Én rizzsel vagy hagymás-petrezselymes újburgonyával szoktam készíteni.
Ha van még kérdés írj,bátran :P :-))
Hozzávalók:
* 45 dkg brokkolirózsa
* pár szál újhagyma, szeletelve
* 4-5 szelet szalonna, csíkokra vágva (mondhatnám, hogy a férfivonal miatt, de én is odavagyok érte)
* 2 tojás
* 25 dkg tejföl
* 12,5 dkg tejszínes krémsajt, nálam Philadelphia
* 1 mk morzsolt oregánó
* 1 mk morzsolt kakukkfű
* 1 mk morzsolt bazsalikom
* só
* bors
* 8 dkg reszelt ementáli, reszelve
1. A brokkolit forró vízben pár perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük.
2. Közben kivajazunk egy kb. 30 x 20 cm-es jénait, és a sütőt 200 C-ra (légkeverésesnél 180 C-ra) előmelegítjük.
3. Ugyancsak a brokkolifőzés közben egy ek-nyi olajon kicsit megpirítjuk a hagymát és a szalonnát.
4. A tojást, a tejfölt, a krémsajtot és a fűszereket csomómentesre keverjük.
5. A brokkolit leszűrjük, majd óvatosan összekeverjük a tejfölös masszához hozzáadott szalonnával és hagymával.
6. A brokkolis-szalonnás-hagymás-tejfölkrémes mixet elsimítjuk a sütőtálban, rászórjuk a sajtot, majd kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!