Mivel kenjem meg a pite tetejét, hogy szép pirosra sült legyen?
Én is egész tojással szoktam, teljesen felverem, és egy kis vizet is rakok hozzá. Úgy vékonyabb rétegben lehet rákenni, és nem lesz rajta +rántotta" :)
Tejet még nem hallottam, de olyat már igen, hogy tojás, víz porcukor, meg olyat is hogy tojás olaj porcukor, meg úgy is láttam már, hogy csak tojásfehérje.
Amúgy a kemény teteje engem nem zavarna, jó az, ha roppanós.:)
Olvasztott zsírral, vagy olvasztott vajjal és akkor szép lesz!
Én a vajra esküszöm, a Nagyim mindig zsírt használt.
én a pite tésztájéból kimaradt 1 tojásfehérjét (mert, ugye csak a sárgája kell bele) egy csapott kanál tejföllel, egy csapott kanál porcukorral jól felverem,(villával) olyan lesz, mint a tejföl, és ecsettel rákenem a tésztára, akár két rétegben is, vagyis ameddig tart.
mindig szép piros réteg lesz a pl az almáspite tetején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!