Sóágyon sült csirke kérdés?
Szeretnék csinálni most először és lenne egy pár kérdésem:
-le kell takarni vagy sem?
-hány fokon és milyen sütési módon(alsó,légkeverés stb)
-kell fűszerezni?
-meg kell fordítani?
Köszönöm!
Sem letakarni,sem megfordítani nem kell. 200 fokon süsd. Fűszerezésre nincs szükség. A szükséges sót a sóágyból veszi fel, s pont az a lényege, hogy ropogósra sütve maga a hús zamata érvényesül. Gyakorlati tapasztalatom alapján javaslom: a csirkét - szakácskönyvek receptjei ellenére - feldarabolva, bőrös részével felfelé rakd a sóra, mert különben a belseje csupa lucsok lesz, ugyanis a felszabaduló nedvesség ott gyűlik össze. Ekkor nem sül minden része egyformán, s nem alakul ki a várt ízhatás. Ha feldarabolod, a kicsapódó nedvesség a sóra fog kifolyni. Jó étvágyat kívánok.
Egy hét unokás nagymama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!