Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sóágyon sült csirke kérdés?

Sóágyon sült csirke kérdés?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinálni most először és lenne egy pár kérdésem:

-le kell takarni vagy sem?

-hány fokon és milyen sütési módon(alsó,légkeverés stb)

-kell fűszerezni?

-meg kell fordítani?

Köszönöm!


2012. ápr. 5. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Sem letakarni,sem megfordítani nem kell. 200 fokon süsd. Fűszerezésre nincs szükség. A szükséges sót a sóágyból veszi fel, s pont az a lényege, hogy ropogósra sütve maga a hús zamata érvényesül. Gyakorlati tapasztalatom alapján javaslom: a csirkét - szakácskönyvek receptjei ellenére - feldarabolva, bőrös részével felfelé rakd a sóra, mert különben a belseje csupa lucsok lesz, ugyanis a felszabaduló nedvesség ott gyűlik össze. Ekkor nem sül minden része egyformán, s nem alakul ki a várt ízhatás. Ha feldarabolod, a kicsapódó nedvesség a sóra fog kifolyni. Jó étvágyat kívánok.

Egy hét unokás nagymama

2012. ápr. 5. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem:Nem kell letakarni, ha légkeveréssel sütöd hamarabb elkészül egyébként 180-200 C, én meg szoktam fordítani de én csak combokat sütök,és kevés fokhagymás fűszersóval be szoktam előtte dörzsölni, és akkor sem lesz sós.Egész csirkét valóban jobb darabokban, vagy legalább félbevágva!
2012. ápr. 5. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 doboszoli ***** válasza:
Egyetértek!
2012. ápr. 6. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk is sótlan lett. Le is került az étlapunkról itthon. Nem nyert.
2012. ápr. 6. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!