Van olyan sütési/főzési eljárás amivel megakadályozható hogy a húsból kisüljön a zsír?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 23. 21:07
1/6 anonim válasza:
Legfeljebb ha valamibe becsomagolod.
De részben a panirozásnak is ez a célja...
2/6 anonim válasza:
A becsomagolás sem segít igazán, gyorsan kell sütni, például ezért sütik nagy hőmérsékletet a steakeket, mert így nem szárad ki.
3/6 anonim válasza:
Nem szabad megszúrni és rajta kell hagyni a hártyát.Így keveseb sül ki.
4/6 anonim válasza:
a zsír valamennyire mindenképpen kisül a húsokból,mert a zsír tulajdonsága, hogy bizonyos hőfokon olvad...
viszont a sütnivaló elég sokat vissza is szív. a kiszáradás ellen nem hiába locsolgatjuk folyamatosan a pecsenyét.
megakadályozni nem lehet, esetleg mérsékelni, hogy ne töpörtyűszáraz legyen.
a pörköltbe, a panír alatt a kövér részek nem lesznek szárazak, remegős, puha részek maradnak.
vannak , akik éppen ezeket imádják, mások a zsírtalan csirkemellet.
Ízlés dolga, ami nem vitatéma, mondták már a rómaiak is:)))
5/6 anonim válasza:
így van, ahogy előttem is mondták, a zsír 40°C felett olvad, a fehérjék viszont 70°C+ -on csapódnak ki (azaz: sül meg a hús)
6/6 anonim válasza:
Nagyon forró serpenyőbe kell tenni a húst és mindkét felét "megkapatni" így ez a kéreg magába zárja a zsír egy részér és az egyéb aromákat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!