Tisztán mazsolát enni egészséges vagy e. telen? Hizlal?
Aszalt szőlő = egészséges. Ajánlják mindig a mosását, de én nem szoktam. Nem egyformán kezeltek: van amelyiken hagynak egy kis szárat, azt nem szeretem, de van óriás szemű aranymazsola, hát az isteni.
Hizlal? Mi nem?
"Aszalt gyümölcs, nincs, ami hizlaljon benne."
Ez azért nem igaz, az ASZALT gyümölcs majdnem tiszta cukor,
100 g 276 kcal, és 65 g cukor van benne.
Szóval igencsak kalóriadús, és ezért nagyon is hízlaló.
Pláne ha csak a fotóját nézed.:)
Bocs. nem tudtam kihagyni!
4-es! És ezért le kellett szavazni?
Hát akkor ilyen alapon minden gyümölcs hizlal. Pedig közben tele van vitaminokkal...
Nyilván nem 1 kg mazsolát fog enni a kérdező tízórai gyanánt. 1-1 marék mazsola nem hizlal. Ugyanaz, mintha megenne az ember egy fürt szőlőt. De újabban már kitalálják, hogy minden zöldség és gyümölcs is hizlal...
a 4. vagyok, és nem szavaztam le senkit, csak leirtam a tényeket.
Mellékesen egy fürt szölö NEM ugyanaz, mint egy marék mazsola, súlyra nagyjából igen, de mivel a mazsolában sokkal kevesebb a viz, ezért a sokkal több benne a kalória ugyannyi súly esetében.
100 g szölö 78 kcal és 18,1 g szénhidrát van benne. Ha ezt összehaasonlitod a mazsolával, akkor láthatod, hogy sokkal hizlalóbb.
Természetesen, ha valaki néha eszik mazsolát, attól még nem hizik el, ha a napi ÖSSZES kalória nem több, mint amire szüksége van. Csak sokan hajlamosak arra, hogy pár dolgot ne vegyenek figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!