Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizses hús gondok!? Többi lent!

Rizses hús gondok!? Többi lent!

Figyelt kérdés
Soha nem sikerül igazán jól, már ott tartok hogy lassan feladom!:( Elsőnek íztelen volt, másodszor a hús volt rágós, harmadszor már nem is tudom! Most meg jó az íze, jó a hús is, és a rizs nem lett olyan mint kellene! Kemény maradt, és közben mégis szét van már főve! Milyen rizsből jó egyáltalán csinálni? Márka esetleg valakinek, ami bevált? Az egész egy mancs lett, olyan ideges vagyok miatta!
2012. ápr. 18. 14:04
1 2
 11/12 doboszoli ***** válasza:

Ja, forog! Kisbalta...

Szóval én úgy igazítom a dolgokat, hogy a szokásosnál kissé hosszabb lére főzöm a pörköltet, kissé túlfűszerezve, ehhez adom az üvegesre pirított rizst(így nem lesz mászkos), tehát a rizs felissza a pörkölt szaftját, kvázi abban fő meg. Így lesz szép homogén az étel. Ha külön főzöd a rizst, és utólag összekevered, az pörkölt rizs körettel.

A szokásos pörköltnél kicsivel több paprikát, paradicsomot(esetleg lecsót) használok, de azért nem "bulgárosítom" el, és persze majoránnát, de nem hurkába való mennyiséget.

Ez persze csak egy vélemény, hiszen ez az étel is olyan, amit százan százegyféle módon készítenek.

2012. ápr. 19. 05:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:
é
2012. máj. 22. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!