Rizses hús gondok!? Többi lent!
Nyugi! A lenyelt kaja nem beszél! /Az életben nem fogja elárulni senkinek, hogyan nézett ki!/ :)))
Másrészt én is így jártam egy adag rizzsel, amikor főztem, úgy éreztem hogy már megpuhult, amikor a tányérba került, szinte ropogott a fogam alatt. Tudom, hogy az a csomag valami fényezetlen "B" rizs volt.
Azóta nem érdekel, csak a fényezett "A" rizst veszem, olyan gyönyörűen pergő rizi-bizi kerekedett belőle a hétvégén, hogy még én magam is a csodájára jártam!
Nem te vagy a hibás, biztosan jól csináltad, ne add fel! Egyébként ha ízre finom, egyétek meg, és majd legközelebb (ha gondolod) te is rászoksz arra, hogy megnézed a boltban, melyiket is vedd meg. :)))
Leírom, hogy én hogyan szoktam.Jó?
Készítesz egy pörköltet(csirke kacsa sertés amiből gondolod)Közeben megmosol egy pohár rizst, mindegy milyet.Addig mosod amíg színtelen nem lezs a lé.A RIZSRE ÖNTS szűk 2 pohár vizet és hagyd ebben ázni amíg a pöri fő. Amikor már majdnem jó a hús akkor teszel bele vagy 2 marék karikára vágott vegyeszöldséget+zöldborsót, persze ez elhagyható.A zöldségekkel még főzöd pár percet és mehet bele a rizs az áztatólével együtt.Utána sózod és lassú tűzön hagyod felfőni.Akkor lezárod és az egész edényt letakarod egy törölközővel.15 perc és kész a tökéletes rizseshús.:)
Első vagyok!
Ahogy én készítem: Hagymát dinsztelek, majd bele a hús, amit fehéredésig hagyom, hogy átsüljön. Felengedem, (nem túl sok lével) sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel (nálam törtpaprika ebben nincs!). Amikor a hús már jó félig megfőtt, akkor rakom bele a karikára szelt sárgarépát, gyökeret, és a zöldborsót, ezzel készre főzöm. Akkor belekavarom a rizst, megvárom míg ismét forrni kezd, és állandó kavarás mellett addig főzöm, amíg azt érzem (látom) hogy a rizs "elkezdett" főni. Ez kb. 3-5 perc. Akkor elzárom alatta, beborítom, és kb. fél óra múlva kész a csoda.
Én 2 fajta módon is csináltam már :) az egyik : külön főzök egy finom sertés pörit :) ->hagyma pirítás,fűszerpaprika,parpüré,bors,sóvíz,husi és többször zsírjára pirítom.Aztán külön lepirítom a rizst(besózom) rá a 2x mennyiségű forróvíz :) fedő rá,be a sütőbe és kb 20 perc alatt szépen beszívja a folyadékot :) és a végén összekeverem :)
a másik mód az ugyanúgy pöri,aztán beleöntöm a lepirított rizst,és ezt öntöm fel 2x mennyiségű enyhén sós vízzel,letakarva be a sütőbe . :)
Zoli!
Elárulnád, te hogyan csinálod, és szerinted mi az érdekes ebben? Valami forog a fejedben!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!