Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rizses hús gondok!? Többi lent!

Rizses hús gondok!? Többi lent!

Figyelt kérdés
Soha nem sikerül igazán jól, már ott tartok hogy lassan feladom!:( Elsőnek íztelen volt, másodszor a hús volt rágós, harmadszor már nem is tudom! Most meg jó az íze, jó a hús is, és a rizs nem lett olyan mint kellene! Kemény maradt, és közben mégis szét van már főve! Milyen rizsből jó egyáltalán csinálni? Márka esetleg valakinek, ami bevált? Az egész egy mancs lett, olyan ideges vagyok miatta!
2012. ápr. 18. 14:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi! A lenyelt kaja nem beszél! /Az életben nem fogja elárulni senkinek, hogyan nézett ki!/ :)))

Másrészt én is így jártam egy adag rizzsel, amikor főztem, úgy éreztem hogy már megpuhult, amikor a tányérba került, szinte ropogott a fogam alatt. Tudom, hogy az a csomag valami fényezetlen "B" rizs volt.

Azóta nem érdekel, csak a fényezett "A" rizst veszem, olyan gyönyörűen pergő rizi-bizi kerekedett belőle a hétvégén, hogy még én magam is a csodájára jártam!

Nem te vagy a hibás, biztosan jól csináltad, ne add fel! Egyébként ha ízre finom, egyétek meg, és majd legközelebb (ha gondolod) te is rászoksz arra, hogy megnézed a boltban, melyiket is vedd meg. :)))

2012. ápr. 18. 14:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Leírom, hogy én hogyan szoktam.Jó?

Készítesz egy pörköltet(csirke kacsa sertés amiből gondolod)Közeben megmosol egy pohár rizst, mindegy milyet.Addig mosod amíg színtelen nem lezs a lé.A RIZSRE ÖNTS szűk 2 pohár vizet és hagyd ebben ázni amíg a pöri fő. Amikor már majdnem jó a hús akkor teszel bele vagy 2 marék karikára vágott vegyeszöldséget+zöldborsót, persze ez elhagyható.A zöldségekkel még főzöd pár percet és mehet bele a rizs az áztatólével együtt.Utána sózod és lassú tűzön hagyod felfőni.Akkor lezárod és az egész edényt letakarod egy törölközővel.15 perc és kész a tökéletes rizseshús.:)

2012. ápr. 18. 14:14
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én külön készítem a rizst, és a húst, aztán a végén összekeverem, ennyi! A rizst mikroban párolom fokhagymás alaplében egy cserépedényben, mert abban nem ég le, és utálom vakargatni a tűzhelyen leégett edényeket.
2012. ápr. 18. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok!

Ahogy én készítem: Hagymát dinsztelek, majd bele a hús, amit fehéredésig hagyom, hogy átsüljön. Felengedem, (nem túl sok lével) sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel (nálam törtpaprika ebben nincs!). Amikor a hús már jó félig megfőtt, akkor rakom bele a karikára szelt sárgarépát, gyökeret, és a zöldborsót, ezzel készre főzöm. Akkor belekavarom a rizst, megvárom míg ismét forrni kezd, és állandó kavarás mellett addig főzöm, amíg azt érzem (látom) hogy a rizs "elkezdett" főni. Ez kb. 3-5 perc. Akkor elzárom alatta, beborítom, és kb. fél óra múlva kész a csoda.

2012. ápr. 18. 14:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Aranyosak vagytok! :) Máris jobb a kedvem! Legközelebb már tutira jól fog sikerülni, mert megfogadom amiket írtatok!
2012. ápr. 18. 15:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Azt nem is írtam hogy Riceland A minőségű hosszú szemű rizsből csináltam, és mégis! Úgy látszik ez a rizs nem jó ilyen célra!:( De akkor melyik az ami tuti jó lehet?
2012. ápr. 18. 15:15
 7/12 anonim ***** válasza:
A második vagyok!Nem nagyon számít milyen rizs, na jó ne a vagon aljáról legyen összesöpörve:D A lényeg az elkészítésen van:)
2012. ápr. 18. 16:16
 8/12 anonim válasza:

Én 2 fajta módon is csináltam már :) az egyik : külön főzök egy finom sertés pörit :) ->hagyma pirítás,fűszerpaprika,parpüré,bors,sóvíz,husi és többször zsírjára pirítom.Aztán külön lepirítom a rizst(besózom) rá a 2x mennyiségű forróvíz :) fedő rá,be a sütőbe és kb 20 perc alatt szépen beszívja a folyadékot :) és a végén összekeverem :)

a másik mód az ugyanúgy pöri,aztán beleöntöm a lepirított rizst,és ezt öntöm fel 2x mennyiségű enyhén sós vízzel,letakarva be a sütőbe . :)

2012. ápr. 18. 17:28
 9/12 doboszoli ***** válasza:
Érdekes dolgok...
2012. ápr. 18. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Zoli!

Elárulnád, te hogyan csinálod, és szerinted mi az érdekes ebben? Valami forog a fejedben!!!

2012. ápr. 18. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!