Hogy kell cacikit csinálni?
Uborkát lereszeled, tört fokhagymával ízesített joghurttal leöntöd, és kész a tzatziki.
Kaphatsz Salátafix-et is hozzá a boltban.
Ha ínyenckedni akarsz sok leírást találsz a neten.
Tzatziki.
Íme az én receptem:
1 nagy kígyó uborka
1 nagy doboz tejföl
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
só,bors
egy-két csepp ecet, vagy bor ecet
Elkészítés:
Az uborkát kefével megtisztítom,a legkisebb lyukú reszelőn le reszelem,kinyomkodom a levét, lesózom,hagyom állni 20 percet,megint kinyomkodom a levét.
A tejfölt összekeverem az uborka hússal,majd ízesítem a fokhagymával,sóval,borssal és ecettel.Az ecetet én raktam bele,eredetileg nem volt benne,de nekünk jobban ízlik, kicsit savanykásabban.
Pont tegnap csináltam, a grillezéshez:)
Pillanatok alatt elfogyott:)
Jó "főzőcskét"!
Én túrót is szoktam beletenni.
1db 25dkg túró vagy kevesebb
1 db nagy tejföl
1 db kígyó ubi
fokhagyma ízlés szerint és só és kevés joghurt ha van!
Az ubi lereszelem és lesózom majd kifacsarom a levét mert késöbb felhígítja a czaczikit.Túrót sózom és villával összetöröm.Mehet a tejföl az ubi a fokhagyma és a joghurt...és keverés.Mikor mennyire simára.Néha megdolgozom mixerrel a túró+tejföl kombinációt.
Tzatziki saláta
Hozzávalók:
• 1 nagyobb kígyóuborka
• 1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl
• 10-12 cm póréhagyma
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 nagy csokor kapor
• só
• bors
Elkészítés:
Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszelem, a póréhagymát apróra vágom, és összevegyítve besózom. Hagyom állni, hogy a levét kiengedje, akkor alaposan kifacsarom. A tejfölt összekeverem az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszek rá, és beleforgatom a kifacsart uborkát. Akkor finom, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek.
Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 200 kcal
Szénhidráttartalom: 8 gramm
Zsírtartalom: 10 gramm
Hozzávalók:
2 csésze natúr joghurt
1 db uborka
zúzott fokhagyma
olívaolaj
só
bors (ízlés szerint)
pár csepp citromlé
Elkészítés:
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.
Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!