Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell cacikit csinálni?

Hogy kell cacikit csinálni?

Figyelt kérdés
Nem rég keztem el a tisztitó kúrát és megéheztem rá! DE NEM TUDOM H KELLLLLL :-O
2009. jún. 19. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Uborkát lereszeled, tört fokhagymával ízesített joghurttal leöntöd, és kész a tzatziki.

Kaphatsz Salátafix-et is hozzá a boltban.

Ha ínyenckedni akarsz sok leírást találsz a neten.

Tzatziki.

2009. jún. 19. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%

Íme az én receptem:


1 nagy kígyó uborka

1 nagy doboz tejföl

2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

só,bors

egy-két csepp ecet, vagy bor ecet


Elkészítés:

Az uborkát kefével megtisztítom,a legkisebb lyukú reszelőn le reszelem,kinyomkodom a levét, lesózom,hagyom állni 20 percet,megint kinyomkodom a levét.

A tejfölt összekeverem az uborka hússal,majd ízesítem a fokhagymával,sóval,borssal és ecettel.Az ecetet én raktam bele,eredetileg nem volt benne,de nekünk jobban ízlik, kicsit savanykásabban.


Pont tegnap csináltam, a grillezéshez:)

Pillanatok alatt elfogyott:)

Jó "főzőcskét"!

2009. jún. 19. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi a joghurtba szoktunk tejfölt is tenni, illetve oreganót.
2009. jún. 19. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én kaukázusi kefírrel csinálom.Úgy kevesebb benne a kalória.
2009. jún. 19. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én túrót is szoktam beletenni.

1db 25dkg túró vagy kevesebb

1 db nagy tejföl

1 db kígyó ubi

fokhagyma ízlés szerint és só és kevés joghurt ha van!

Az ubi lereszelem és lesózom majd kifacsarom a levét mert késöbb felhígítja a czaczikit.Túrót sózom és villával összetöröm.Mehet a tejföl az ubi a fokhagyma és a joghurt...és keverés.Mikor mennyire simára.Néha megdolgozom mixerrel a túró+tejföl kombinációt.

2009. jún. 19. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tzatziki saláta

Hozzávalók:

• 1 nagyobb kígyóuborka

• 1 nagy pohár sovány, sűrű tejföl

• 10-12 cm póréhagyma

• 4-5 gerezd fokhagyma

• 1 nagy csokor kapor

• só

• bors


Elkészítés:

Az uborkát a nagylyukú reszelőn lereszelem, a póréhagymát apróra vágom, és összevegyítve besózom. Hagyom állni, hogy a levét kiengedje, akkor alaposan kifacsarom. A tejfölt összekeverem az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, egy csipet borsot teszek rá, és beleforgatom a kifacsart uborkát. Akkor finom, ha van ideje kicsit összeérni, hogy az ízek kellemesen lágyak legyenek.


Elkészítési idő: 15 perc

Kalóriatartalom: 200 kcal

Szénhidráttartalom: 8 gramm

Zsírtartalom: 10 gramm

2009. jún. 19. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

2 csésze natúr joghurt

1 db uborka

zúzott fokhagyma

olívaolaj

bors (ízlés szerint)

pár csepp citromlé


Elkészítés:

Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.


Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tálalhatjuk.


Elkészítési idő: 20 perc

2009. jún. 19. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!