Valaki tud egy jó halászlé receptet?
Figyelt kérdés
Van hozzá ponty és kárász, de kérlek a legalapvetőbb dolgokat is írd le! Pl: le kell-e vágni a farkát egy halnak? :)2009. jún. 18. 20:31
1/4 anonim válasza:
Te! szerintem edd meg nyersen őket XD
2/4 anonim válasza:
A kárászokat főzd meg jól,azután szálkázd ki ,a gerincoszlopról elég jól le lehet szedni,egy csomó hagymát is főzz meg,külön lábasbanElőbb a hagymát,majd a kárászokat paszírozd át. Ebben a lében még nincsenek fűszerek! a hagymát Ezután szabadtűzön felteszed a halászlé-bográcsban az átpaszírozott halászlé-alapot,halászlé-kockát,sót,pirospaprikát (erőset is) stb. teszel hozzá,mikor összeforr,beleteszed a halszeleteket,(ponty)és a halfejeket,s ezután már rövid ideig kell főzni,mert különben a halszeletek szétesnek. Az alaplé a lényeg,ha sűrűbben szeretitek,több apróhalat paszírozz bele.Házi pirospaprikát használj,attól lesz gyönyörű a színe.Ha kisgyerek is eszik belőle,inkább mindenki magának tegye bele az erőspaprikát, de ha eleve erősre főzöd,akkor is szoktak még külön feltálalni hozzá.Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!