Mit főzzek? Hús nélküli ételekre lennék kíváncsi.
Alma rizslisztes bundában (gluténmentes)
Hozzávalók:
4-5 nagyobb alma
rizsliszt
rizslisztes palacsintatészta
olaj
vaníliás vagy fahéjas porcukor
Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat rizslisztbe forgatjuk, majd sűrű rizslisztes palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral és melegen tálaljuk.
Készíthetjük úgy is, hogy az almákat belereszeljük a palacsintatésztába és kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Ezt is porcukorral tálalhatjuk.
Fokhagymaleves
Hozzávalók (4 személyre):
8-10 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
2 dl tejföl
1 zsemle
5 dkg sajt
petrezselyem zöldje
ôrölt fehérbors
só
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.
jaj szerintem csinálj egy jo tejszines meggylevest,vagy valami gyümilevest azt hüüüütsdle:D biztosan k*rva jol fog esni :P nekem is anyu aztcsinál ilyenkor mindig:DDD vagy egyél jégkrémet,hideg pudingot.. énennél jobbat elsetudok képzelni:PP
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!