Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Hús nélküli...

Mit főzzek? Hús nélküli ételekre lennék kíváncsi.

Figyelt kérdés
Amik ezeken a forro napokon is jolesnek, s nem is nagyon hizlalnak.
2009. jún. 18. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Paradicsomos káposztafőzelék. Krumplival.
2009. jún. 18. 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Alma rizslisztes bundában (gluténmentes)

Hozzávalók:

4-5 nagyobb alma

rizsliszt

rizslisztes palacsintatészta

olaj

vaníliás vagy fahéjas porcukor

Az almákat meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiszúrjuk belőlük a magházat. A karikákat rizslisztbe forgatjuk, majd sűrű rizslisztes palacsintatésztába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve még forrón beszórjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral és melegen tálaljuk.

Készíthetjük úgy is, hogy az almákat belereszeljük a palacsintatésztába és kicsit vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Ezt is porcukorral tálalhatjuk.

2009. jún. 18. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Fokhagymaleves

Hozzávalók (4 személyre):

8-10 gerezd fokhagyma

2 evőkanál liszt

5 dkg margarin

2 dl tejföl

1 zsemle

5 dkg sajt

petrezselyem zöldje

ôrölt fehérbors

A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlével, adj hozzá finomra vágott petrezselyem zöldjét, fehérborsot, sót. Miután felforrt, lassan add hozzá a simára kevert tejfölt, s még egyszer forrald össze. A zsemlét vágd apró kockákra és szárazon pirítsd aranysárgára. Tálaláskor ezt tedd a leves tetejére, s szórd rá a reszelt sajtot is. Díszítésként használhatsz még petrezselyem zöldjét is.

2009. jún. 18. 12:22
 4/6 anonim ***** válasza:

jaj szerintem csinálj egy jo tejszines meggylevest,vagy valami gyümilevest azt hüüüütsdle:D biztosan k*rva jol fog esni :P nekem is anyu aztcsinál ilyenkor mindig:DDD vagy egyél jégkrémet,hideg pudingot.. énennél jobbat elsetudok képzelni:PP

15/L

2009. jún. 18. 13:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Én ma a családot grízes tésztával leptem meg málna-lekvárral a tetején!Nagy sikere volt-elfogyott!!!Esetleg büszke mártás bundás kenyérrel?
2009. jún. 18. 14:51
 6/6 anonim ***** válasza:
gyümölcsleves,tökfőzelék hidegen,zöldbab főzelék.krumplis tészta kovászos ubival,palacsinta,tejberizs.
2009. jún. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!