Szenteste:Milyen ételeket Főztök-esztek? Hagyományos
ételekre lennék kiváncsi
Figyelt kérdés
Vendéglátós vagyok és dolgozatot kéne írnom(menü lapot terveznem)Hagyományos ételek érdekelnének.Jó lenne néhány hideg és meleg előétel is,valamint aperitifek.Minden választ szivesen várom!Köszönöm!
2009. márc. 18. 18:19
1/9 A kérdező kommentje:
Még valami:Szakmabeliektől pedig kérném,hogy írjon egy ételhez illő bort,elég a borvidéket leírni!Köszönöm szépen!
2009. márc. 18. 18:36
2/9 anonim válasza:
Szenteste mi rantott halat krupmli purevel, halaszlevet es toltott kaposztat is szoktunk enni. Suti tobbfele is van, zserbo, pogacsa, makos es dios beigli, es gesztenye puret is eszunk.
2009. márc. 18. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
De karacsony kozeledtevel rengeteg ilyen kerdest volt, ki mit fog fozni, melyik nap mit eszunk karacsonykor...stb. kicsit keressel ra, es sok hasznos valaszt fogsz kapni.
Mar karacsony elott par hettel voltak ezek a kerdesek, nezd csak meg:)
2009. márc. 18. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 A kérdező kommentje:
Rákerestem és NEM hagyományos ételeket írtak többségében.Ezért sajnos sok hasznát nem vettem.:)
Köszönöm a válaszokat már megírtam a menü lapot!Köszönöm még 1×
2009. márc. 18. 18:59
5/9 anonim válasza:
Nálunk szenteste halászlé, rántott hal, krumplipüré van, sütiből meg zserbó.
2009. márc. 18. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Tanítom életvitelből a karácsonyt is. :) A lényeg, hogy 24-e éjfél után lehet enni olyan ételeket, amik a bőséget, gazdagságot jelképezik, főleg, hogy előtte böjt van. A hagyományos karácsonyi ételek: mákos-diós kalács, mákosguba, hal/halászlé, töltött káposzta. Ide tartoznak a beiglik és a zserbó is. A krupli nem hagyományos, mivel a zsidók sem és a kis Jézus családja sem ehetett még olyat. :)
2009. márc. 18. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Megkérdeztem a férjemet, aki borfermentációt meg ilyesmi izéket tanult az egyetemen, hogy mulyen bort... A halhoz száraz, vagy félszáraz fehérbor passzol, az édességekhez pedig vagy aszú, vagy édes vörösbor. Esetleg félédes. Hogy melyik tájról azt nem kérdeztem, de az aszú az ugye tokaji, a fehérborok meg vagy Somló és hegyvidéke vagy Eger. Utóbbiakban nem vagyok biztos, csak ilyeneket gyűjt és ezeket kínálgatja.
2009. márc. 18. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Szia!
Szerintem nem lesz meglepő a válasz:
-halászlé
-töltött-, székely- vagy húsos káposzta
-sült hal paprikás lisztben vagy panírban rízzsel (tartár mártással)
-kocsonya
-mákos-, diós- és gesztenyés beigli
-mézespuszedli vagy mézeskalács
De ilyenkor van szezonja a pozsonyi kiflinek és a flódninak is.
Üdv!
2009. márc. 19. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Szia!
A 14:10-es vagyok. Csak csendben jegyzem meg,hogy úgy tudom, a flódni zsidó édesség, így,mint karácsonyi süti nem jöhet szóba, adott okok miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!