Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szenteste:Milyen ételeket...

Szenteste:Milyen ételeket Főztök-esztek? Hagyományos ételekre lennék kiváncsi

Figyelt kérdés
Vendéglátós vagyok és dolgozatot kéne írnom(menü lapot terveznem)Hagyományos ételek érdekelnének.Jó lenne néhány hideg és meleg előétel is,valamint aperitifek.Minden választ szivesen várom!Köszönöm!
2009. márc. 18. 18:19
 1/9 A kérdező kommentje:
Még valami:Szakmabeliektől pedig kérném,hogy írjon egy ételhez illő bort,elég a borvidéket leírni!Köszönöm szépen!
2009. márc. 18. 18:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Szenteste mi rantott halat krupmli purevel, halaszlevet es toltott kaposztat is szoktunk enni. Suti tobbfele is van, zserbo, pogacsa, makos es dios beigli, es gesztenye puret is eszunk.
2009. márc. 18. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

De karacsony kozeledtevel rengeteg ilyen kerdest volt, ki mit fog fozni, melyik nap mit eszunk karacsonykor...stb. kicsit keressel ra, es sok hasznos valaszt fogsz kapni.

Mar karacsony elott par hettel voltak ezek a kerdesek, nezd csak meg:)

2009. márc. 18. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Rákerestem és NEM hagyományos ételeket írtak többségében.Ezért sajnos sok hasznát nem vettem.:)

Köszönöm a válaszokat már megírtam a menü lapot!Köszönöm még 1×

2009. márc. 18. 18:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk szenteste halászlé, rántott hal, krumplipüré van, sütiből meg zserbó.
2009. márc. 18. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Tanítom életvitelből a karácsonyt is. :) A lényeg, hogy 24-e éjfél után lehet enni olyan ételeket, amik a bőséget, gazdagságot jelképezik, főleg, hogy előtte böjt van. A hagyományos karácsonyi ételek: mákos-diós kalács, mákosguba, hal/halászlé, töltött káposzta. Ide tartoznak a beiglik és a zserbó is. A krupli nem hagyományos, mivel a zsidók sem és a kis Jézus családja sem ehetett még olyat. :)
2009. márc. 18. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem a férjemet, aki borfermentációt meg ilyesmi izéket tanult az egyetemen, hogy mulyen bort... A halhoz száraz, vagy félszáraz fehérbor passzol, az édességekhez pedig vagy aszú, vagy édes vörösbor. Esetleg félédes. Hogy melyik tájról azt nem kérdeztem, de az aszú az ugye tokaji, a fehérborok meg vagy Somló és hegyvidéke vagy Eger. Utóbbiakban nem vagyok biztos, csak ilyeneket gyűjt és ezeket kínálgatja.
2009. márc. 18. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!


Szerintem nem lesz meglepő a válasz:

-halászlé

-töltött-, székely- vagy húsos káposzta

-sült hal paprikás lisztben vagy panírban rízzsel (tartár mártással)

-kocsonya

-mákos-, diós- és gesztenyés beigli

-mézespuszedli vagy mézeskalács

De ilyenkor van szezonja a pozsonyi kiflinek és a flódninak is.


Üdv!

2009. márc. 19. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!


A 14:10-es vagyok. Csak csendben jegyzem meg,hogy úgy tudom, a flódni zsidó édesség, így,mint karácsonyi süti nem jöhet szóba, adott okok miatt.

Elnézést.

2009. márc. 19. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!