Melyek azok az ételek, amikben rengeteg kalória van, de nem nehéz a gyomornak? Kész ételekre és "alapanyagokra" is kíváncsi lennék. A kandírozott manduláról már halottam!
Pl. a Nutella és a hasonló mogyorókrémek. Az szinte csak növényi zsírból, cukorból és zsíros kakaóból áll.
Majonéz (főleg a házi készítésű, amit nem hígítanak vízzel és nem sűrítenek keményítővel vagy gumiarábikummal, a bolti majonézek többsége ilyen)
Anyukám brownie-ja: rengeteg zsíros kakaóból és étcsokiból készíti, lisztből, tojásból és kifejezetten sok DISZNÓZSÍRBÓL. Szegénykét nem nagyon érdekli az egészséges táplálkozás.
Disznóchips aka. tepertő/töpörtyű (az én gyomrom elvileg bírná)
Ha hízni akarsz, mindenképpen vegyél háztáji, sűrű tejet :) Kb. 4-5%-os a zsírtartalma...
Meglehetősen hízlal a kókusz is, mert abban is rengeteg növényi zsír van, és nem terheli a gyomrot, de a mandulához hasonlóan sok energia található a többi olajos magban (dió, mogyoró stb.). Ezek legalább hasznos anyagokat is tartalmaznak, legfeljebb pattanásos leszel tőlük.
Én csak annyit, hogy tepertőt és egyéb zsírban gazdag ételeket hiába eszel kilószámra, egy grammot nem fogsz hízni tőlük, mert a zsírt szénhidrát nélkül nem tudjuk emészteni. (Ez a hírhedt Atkins diéta alapja is).
Teljes kiőrlésű péksütifélék a rosttartalmuknál fogva megsokszorozzák a salakanyag térfogatát- ezzel könnyítve az emésztést. De ugyanúgy hízlalnak, mint a fehér kenyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!