Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyek azok az ételek, amikben...

Melyek azok az ételek, amikben rengeteg kalória van, de nem nehéz a gyomornak? Kész ételekre és "alapanyagokra" is kíváncsi lennék. A kandírozott manduláról már halottam!

Figyelt kérdés
2009. febr. 20. 19:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pl. a Nutella és a hasonló mogyorókrémek. Az szinte csak növényi zsírból, cukorból és zsíros kakaóból áll.

Majonéz (főleg a házi készítésű, amit nem hígítanak vízzel és nem sűrítenek keményítővel vagy gumiarábikummal, a bolti majonézek többsége ilyen)

Anyukám brownie-ja: rengeteg zsíros kakaóból és étcsokiból készíti, lisztből, tojásból és kifejezetten sok DISZNÓZSÍRBÓL. Szegénykét nem nagyon érdekli az egészséges táplálkozás.

Disznóchips aka. tepertő/töpörtyű (az én gyomrom elvileg bírná)

Ha hízni akarsz, mindenképpen vegyél háztáji, sűrű tejet :) Kb. 4-5%-os a zsírtartalma...

Meglehetősen hízlal a kókusz is, mert abban is rengeteg növényi zsír van, és nem terheli a gyomrot, de a mandulához hasonlóan sok energia található a többi olajos magban (dió, mogyoró stb.). Ezek legalább hasznos anyagokat is tartalmaznak, legfeljebb pattanásos leszel tőlük.

2009. febr. 20. 20:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Fontos,hogy gyomorkímélő legyen,mert nemrég volt gyomorfekélyem,és most nem nagyon terhelhetem a gyomrom,viszont 12 kilót híztam,és borzalmas vékony vagyok!
2009. febr. 20. 20:09
 3/4 A kérdező kommentje:
ööö fogytam:)
2009. febr. 20. 21:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én csak annyit, hogy tepertőt és egyéb zsírban gazdag ételeket hiába eszel kilószámra, egy grammot nem fogsz hízni tőlük, mert a zsírt szénhidrát nélkül nem tudjuk emészteni. (Ez a hírhedt Atkins diéta alapja is).

Teljes kiőrlésű péksütifélék a rosttartalmuknál fogva megsokszorozzák a salakanyag térfogatát- ezzel könnyítve az emésztést. De ugyanúgy hízlalnak, mint a fehér kenyerek.

2009. febr. 20. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!