Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Makettezni szeretnék! Milyen...

Makettezni szeretnék! Milyen alapanyagokra van szükségem, ha épületeket szeretnék modellezni?

Figyelt kérdés

Még nem maketteztem soha, max kartonpapírból, ami ugye nem igazán olyan, mint egy élethű épület elkészítése.

A kérdésem a következő:

- A makettépületeket milyen anyagból lehet elkészíteni, és milyen technikával?

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 10. 13:15
 1/6 anonim válasza:

Lehet nagyon élethű épületeket csinálni kartonból, persze ez nem kezdőknek való munka.

Ha megmondanád milyen méretarányban és mit akarsz csinálni tudnék segíteni.

2011. szept. 10. 14:24
 2/6 anonim ***** válasza:

off:

Pár év/évtized múlva a pokolba fogod kívánni a műveidet...! Odáig jó, hogy izgalmas elkészíteni, egy ideig csodálni. De aztán 1-2 nagytakarítás, netán költözés, és idegbaj... Hely kell neki, poros lesz, nyűg.

2011. szept. 10. 14:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát egyelőre csak pár épületet szeretnék kivitelezni, pl. a World Trade Center-t. Olvastam, hogy modellgipsszel is el tudják készíteni.
2011. szept. 10. 14:45
 4/6 anonim válasza:

14:29 Ha panelház 10. emeletén lakik helyhiánnyal kell számolnia. A megoldás viszont egyszerű: kisebb maketteket kell készíteni. A tisztításhoz én sminkecsetet használok, időnként elvégzek egy porolást és kész. Még egyszer sem kaptam idegbajt.

A kérdezőnek: én nem a World Trade Centerrel kezdeném. Szögletes az alaprajza, gondolom ezert tetszik. Gyakorlatilag egy téglatest az egész. De az üvegfelületek miatt nehéz élethűre megcsinálni. Inkább kezd egyszerűbb épületekkel: budival, parasztházzal vagy pl.: góréval.

Esetleg gyakorolhatsz netes makettekkel is. Itt sok érdekességet találsz: [link]

2011. szept. 10. 15:15
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ 15:15-s!

Hát kertes házban lakok, de egyébként se akartam egy 2 méteres makettet készíteni. A WTC-t pedig azért mert téglalap oldalai vannak. Hát tudom, nehéz lenne kivitelezni az ablakok miatt, de csak megoldható vhogy. Egyébként milyen anyag kellene magához az épület elkészítéséhez? Modellgipszből megtudnám csinálni?

2011. szept. 10. 19:28
 6/6 anonim válasza:

Talán meglehet gipszből is alkotni.

1.megtervezed.

2.Szétvágsz egy üdítősdobozt (azért azt, mert vízálló az anyaga). Rászerkeszted a kiterített téglatestet fülek nélkül. A teteje nyilván hiányozzon.

3.Ha kész kivágod és cellusszal összeragasztod.

4.Kiöntöd gipsszel. Célszerű ha színig öntöd és még a folyékony gipsz tetejét egyengeted el. A gipszhez keverhetsz egy kis fekete festéket is hogy szürkés színt kapjon az öntvény.

5.Ha megszilárdult, kiveszed (az öntőformát akár újra fel tudod használni).

6.Éles késsel, tűvel stb. bebordázod a felületét(vonalzó mentén).

7.Átkened az egészet fekete festékkel úgy hogy az beüljön a karcolásokba. Aztán egy száraz szivaccsal letörlöd. Ha jól csináltad a felületről lement a festék, de a mélyedésekben megmaradt.

2011. szept. 11. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!