Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most fogunk költözni leírná...

Most fogunk költözni leírná valaki nekem milyen dolgokat vegyünk a konyhába, alapanyagokra gondolok?

Figyelt kérdés
2011. jún. 30. 05:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Spejzbe, kamrába:

- hosszú távra: több kg liszt/kr.cukor, ezenkívül porcukor, olaj, zsemlemorzsa, gríz, só, tészták

- fedél nélküli dobozba a zacsis dolgok: fűszerek, sütőpor, pudingpor, vaníliás cukor, leveskocka

- polcra: borsó-, kukorica-, esetleg bab konzerv, milánói szósz, májrém (halkonzerv, löncshús), méz, lekvár, tojás, tartós tej

- zöldség, gyümölcs - mi anno ládában tartottunk krumplit, hagymát

Konyhába:

- fűszerek közül kis üvegcsékbe: bors, majoranna, köménymag, piros paprika, fahéj

- kisebb, zárható dobozba, amit sokszor használsz, h könnyen elérhető legyen: kr. cukor, só, kakaópor, liszt, kvpor - ezeknek külön szekrényt is "nevezhetsz ki", pl. a konyhapult felettit, h azonnal elérd

2011. jún. 30. 07:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Első nekifutásból a leginkább alapvetőek:

kenyér, zsír (olaj) krumpli, vöröshagyma, só, bors, cukor, törtpaprika, liszt, zsemlemorzsa, tojás, tejföl, sajt, vaj, felvágott, (kolbász) száraztészta, tarhonya, levestészta, valami húsféleség sütni, főzni (baromfi, sertéscomb, darálthús) Zöldségfélék: répa, gyökér, fokhagyma, káposzta, bab, borsó, amit éppen főzni akarsz

Később ráér a többi kellék: különböző fűszerek, dobozos kész és félkész kaják tartaléknak, tartalék liszt, cukor, egyéb csomagolt élelmiszerek, stb.

2011. jún. 30. 07:20
 3/6 anonim ***** válasza:

alapvetőek: só, cukor,liszt, olaj/zsír, pirospaprika,bors,

hagyma , fokhagyma, száraztészta, rizs, krumpli, tej,margarin.szárazkolbász, szalámi,tojás, sajt a hűtőbe.

szárazbab, sárgaborsó, lencse mindig jól jön.

a kérdés azonban, hogy lesz-e spájzod, mekkora a konyhád, illetve a konyhaszekrény kapacítása, és mekkora hűtőd van, mekkora fagyasztója, vagy van esetleg fagyasztó szekrény/láda.

ezek nagyban meghatározzák, hogy miből mennyit tudsz otthon tárolni.

egyenlőre 1-2 hétre valót vásárolj be, aztán ,ha a költözködés lezajlik, ráérsz átgondolni a lehetőségeidet.

üdv.

2011. jún. 30. 07:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazából attól függ, mit és hogyan főzöl, miket szerettek. Ami biztosan kell, az fűszerek, tea, kávé (ha kávéztok persze), és olaj. A többi opcionális. Én mondjuk szeretem, ha van itthon mindig valamilyen konzerv vagy instant kaja, hogy ha nem lenne időm főzni, akkor azt pillanatok alatt meg lehessen csinálni. Meg tojás, mert minden formában imádom :D

Szerintem az a legpraktikusabb, ha költözés után úgy mentek bevásárolni, hogy mondjuk két hétre összeállítod a menüt, és ahhoz vesztek alapanyagokat. Abból már lehet következtetni, mi az, ami kell.

Ja amit nagyon hasznosnak találok: egy kiló kenyér szeletelve, lefagyasztva. Ha valamilyen okból elfogy a kenyér, de éhes az ember, akkor életmentő :D

2011. jún. 30. 08:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
2011. jún. 30. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

konzervek-májkrém, pástétomok, tonhalm zöldborsó, kukorica, pászka, puffasztott rizs(ha hirtelen elfogy a kenyér jó megoldás) fűszerek, só, bors, pirospaprika, sütőpor, cukor, pudingpor, tartós tej, tészták, sárgaborsó, lencse, gríz, liszt, dara, cukor, rizs, kakaópor, fahéj, tea, kávé, tejpor, kekszek, valami sós rágcsa-ropi, chips vésztartaléknak, olaj, tojás, zsemlemorzsa margarin/vaj, aszalt gyümölcs,

fagyasztóba hús, hal, főzeléknövénynek valami-tök, spenót stb, krumpli, hagyma, zöldségmix, pörköltalap, sajt, mustár, ketchup, levesporok, lekvárok, méz, befőtt, müzli,

nálam ezek a vésztartalékok ha épp nincs pénzem ezeket tudod használni, pl én fizu elött megoldom egy piritott gríz és lekvár kombinációval az ebédet, vagy lekváros tészta ez olcsó és nem is kell sokat főzőcskézni, arra figyelj hogy mindig tölsd fel utána(én fizetésnél szoktam)

2011. jún. 30. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!