Tortát sütés nélkül?
Írjatok olyan tortákat, édességeket (idegen szóval: desszerteket), amiket nem kell sütni.
(Pudingtorta, meg ilyesmi)
Túrós süti - nagyon finom
1. réteg: 30dkg darált keksz, 6dkg margarin, 5dkg porcukor kicsi tej (kb 1,5-2dl)
A darált kekszet az átszitált porcukorral, margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzer tészta keménységű masszát kapjunk.
Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
(31x23cm es tepsiben készült )
2.réteg: 25dkg túró, 1cs vaníliás cukor, 2dl tejszín, 10 dkg porcukor (a recept ennyit ír: nálam nem tudom mennyi volt én ízlés szerint tettem bele)
A túrót keverjük össze a 2fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük össze a túróval majd simítsuk a kekszre.
3.réteg: 2csomag Aranka vaníliás krémpor, 1cs vaníliás cukor, 5 dl tej.
A 2 csomag krémport a tejjel verjük kemény krémmé. Minél tovább verjük annál keményebb krém lesz belőle (én kb. 10-12percig).
Ezt simítsuk a túrókrémre.
4.réteg: 2dl tejszín, 5dkg porcukor. A tejszínt verjük fel a porcukorral és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére csokidarát szórtam.
Tegyük hűtőbe, néhény óra múlva könnyen szeletelhető.
múlt héten csináltam pont hmm már hiányzik az íze össze is futott a nyál a számba:) Nagyon finom volt és hip-hop megvolt:) annyi hogy én előre elkészített gyümölcstortalapot vettem és nem bántam meg:)
tejszín helyett meg olyat vettem tescoba hogy "cukrászhab". Hatalmasra fel lehet verni és igen finom! Tetejét pedig rokkokóval szórtam meg:P
Ha rám hallgatsz ezt csinálod:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!