Milyen tortát süssek az istenien főző-sütő nagymamámnak, amitől elalél, olyan finom?
egy nagyon finom diós-habos sütit tudok, bár eddig tepsiben csináltam mindig, de lehet, hogy tortaformában is mutatna.
ha érdekel délután szívesen megírom:)
szia! Anyának vasárnap volt a szülinapja, és én feketeerdő tortát sütöttem, fondanttal burkoltam be. Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom.
Recept:
Piskótalap:
-5 tojás
-5 ek víz
-10 ek cukor
-7 ek liszt
-3 ek kakaópor
-1 csomag sütőpor
A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverem.A tojást a cukorral habosra, tejszín állagúra felverem. A lisztet a tojáshabhoz óvatosan fakanállal hozzákavarom. Egy tortaforma aljára sütőpapírt rakok, és beleöntöm a piskótatésztát.
Krém:
-5 dl teszínhab
-1 csomag vaníliás pudingpor/vagy epres/
-1 üveg meggybefőtt
A meggy levét beleöntöm egy fazékba, ebből pudingot főzök/a meggy leve kb 3 dl/.---/ puding:a vaníliás pudingot egy kis meggy levével csomómentesre kavarom, a többi meggy levet egy kis cukorral felforralom, majd ha felforrt beleöntöm a pudingos meggylevet/
A meggyet kimagozom. A tejszínt/hulalát ír az eredeti recept, de én "meggle" habtejszínt használtam-Spar-ban lehet kapni. 2 csomag habfixálóval kemény habbá verem.A piskótát 3 felé vágom, az alsó piskótatésztára jön a meggyszósz, rá a tejszín, és rá a magozott meggy. Rárakom a másik piskótát. Ugyanígy rárakjuk a meggyszószt, tejszínt, és meggyet. Rá az utolsó piskótatészta. A tetejét egy kis vajrémmel megkenem/15 dkg margarin, 15 dkg porcukor habosra keverve./A tetejére a fondantot kinyújtom , és ráborítom.
fondan:
-30 dkg porcukor
-10 dkg tejpor
-2 ek olaj
-1 ek méz
-3-4 ek víz/ Ha színesre akarod akkor víz helyett ételszínezék -folyékony/
Ezt összegyúrni, gyúrt tészta állagúra kell elnyújtani.
Én a tetejére csináltam fél adag fondantot, különböző színekkel megszíneztem, és rózsákat meg mindenfélét készítettem:))Nem hibátlan,de én készítettem:))
Itt az én első fondantos tortám:
Köszi a válaszokat, persze jöhetnek még.
89% WOW!!!! EZ GYÖNYÖRŰ!!!! Gratulálok. Erről a fondantról még nem is hallottam, utánajárok, köszönöm! Olyasmi állagú mintha marcipánnal vonnám be, csak olcsóbb?
Nincs az a nagyi, aki ne alélna el, az unokája bármelyik sütéjétől, főleg, ha azt direkt NEKI süti:))
Leírom Neked diós-habost, aminek egyszerűen az a neve, hogy "nagyi kedvenc süteménye":)
tészta:5 tojás sárgája,20 deka porcuki, 10 ek. forró víz, fél deci olaj, 20 deka liszt, fél csom. sütőpor.
Krém:20 deka vaj, vagy Ráma,20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 evőkanál liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.
a habhoz: az 5 tojás fehérje, 25 deka porcukor.
Dekoráció:2 ek.porcukor,2 ek. kakaó, 2 ek. forró víz, 2 dkg vaj, vagy margarin.
a tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forró vizet, az olajat, és a sütőporos lisztet.
sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük. (hamar kész)
krém. a csésze tejet kikeverjük 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
a vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát, a darált diót és a rumot. hatékonyan dolgozhatunk géppel:)
a krémet a kihűlt tésztáta kenjük.
az 5 tojás fehérjét gőz fölött a porcukorral nagyon kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a diós krémet. villával megcsíkozzuk a tetejét.
dekor. a cukrot a kakaóval elkeverjük, és 2 ek. lobogó forró vízzel elkeverjük, és pár percig, míg folyós nem lesz melegítjük. hozzáadjuk a 2 deka vajat, ha az is elolvadt kanállal a tojáshab tetejére csurgatjuk össze-vissza cirmosra.
forró vízbe mártott késsel kockákra vagy szeletekre vágjuk.
nagyon látványos és isteni finom süti. szerintem kapcsos tortaformában is kivitelezhető.
bármit is sütsz, sok sikert Neked, és sok örömöt a Nagyinak:)
Talán canabis-ízesítésűt... Tuti a hatás.
Bocs, nem tudtam nem leütni.
még ha azt írtam volna hogy "amitől elszáll", röhögnék is...
Képzeljétek, végül olyan tortát sütök aminek a krémjéhez sportszeleteket kell felolvasztani növényi tejszínnel és felverni habfixálóval!
A fondantot pedig megpróbálom megcsinálni, nem tűnik egyszerűnek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!