Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek az...

Milyen tortát süssek az istenien főző-sütő nagymamámnak, amitől elalél, olyan finom?

Figyelt kérdés
Kirpóbált recepteket írjatok légyszives. Nem vagyok túl tapasztalt, de bármilyen nehézségű jöhet! Köszi :)

2012. márc. 6. 09:30
 1/8 anonim ***** válasza:

egy nagyon finom diós-habos sütit tudok, bár eddig tepsiben csináltam mindig, de lehet, hogy tortaformában is mutatna.

ha érdekel délután szívesen megírom:)

2012. márc. 6. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! Anyának vasárnap volt a szülinapja, és én feketeerdő tortát sütöttem, fondanttal burkoltam be. Nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom.

Recept:


Piskótalap:

-5 tojás

-5 ek víz

-10 ek cukor

-7 ek liszt

-3 ek kakaópor

-1 csomag sütőpor


A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverem.A tojást a cukorral habosra, tejszín állagúra felverem. A lisztet a tojáshabhoz óvatosan fakanállal hozzákavarom. Egy tortaforma aljára sütőpapírt rakok, és beleöntöm a piskótatésztát.


Krém:

-5 dl teszínhab

-1 csomag vaníliás pudingpor/vagy epres/

-1 üveg meggybefőtt


A meggy levét beleöntöm egy fazékba, ebből pudingot főzök/a meggy leve kb 3 dl/.---/ puding:a vaníliás pudingot egy kis meggy levével csomómentesre kavarom, a többi meggy levet egy kis cukorral felforralom, majd ha felforrt beleöntöm a pudingos meggylevet/

A meggyet kimagozom. A tejszínt/hulalát ír az eredeti recept, de én "meggle" habtejszínt használtam-Spar-ban lehet kapni. 2 csomag habfixálóval kemény habbá verem.A piskótát 3 felé vágom, az alsó piskótatésztára jön a meggyszósz, rá a tejszín, és rá a magozott meggy. Rárakom a másik piskótát. Ugyanígy rárakjuk a meggyszószt, tejszínt, és meggyet. Rá az utolsó piskótatészta. A tetejét egy kis vajrémmel megkenem/15 dkg margarin, 15 dkg porcukor habosra keverve./A tetejére a fondantot kinyújtom , és ráborítom.

fondan:

-30 dkg porcukor

-10 dkg tejpor

-2 ek olaj

-1 ek méz

-3-4 ek víz/ Ha színesre akarod akkor víz helyett ételszínezék -folyékony/

Ezt összegyúrni, gyúrt tészta állagúra kell elnyújtani.


Én a tetejére csináltam fél adag fondantot, különböző színekkel megszíneztem, és rózsákat meg mindenfélét készítettem:))Nem hibátlan,de én készítettem:))

Itt az én első fondantos tortám:


[link]

2012. márc. 6. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
20/L
2012. márc. 6. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
gratulálok , ez a torta gyönyörű, biztosan nagyon boldog volt anyucid:))
2012. márc. 6. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, persze jöhetnek még.


89% WOW!!!! EZ GYÖNYÖRŰ!!!! Gratulálok. Erről a fondantról még nem is hallottam, utánajárok, köszönöm! Olyasmi állagú mintha marcipánnal vonnám be, csak olcsóbb?

2012. márc. 6. 16:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Nincs az a nagyi, aki ne alélna el, az unokája bármelyik sütéjétől, főleg, ha azt direkt NEKI süti:))

Leírom Neked diós-habost, aminek egyszerűen az a neve, hogy "nagyi kedvenc süteménye":)

tészta:5 tojás sárgája,20 deka porcuki, 10 ek. forró víz, fél deci olaj, 20 deka liszt, fél csom. sütőpor.

Krém:20 deka vaj, vagy Ráma,20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 evőkanál liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.

a habhoz: az 5 tojás fehérje, 25 deka porcukor.

Dekoráció:2 ek.porcukor,2 ek. kakaó, 2 ek. forró víz, 2 dkg vaj, vagy margarin.

a tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forró vizet, az olajat, és a sütőporos lisztet.

sütőpapíros tepsiben tűpróbáig sütjük. (hamar kész)

krém. a csésze tejet kikeverjük 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.

a vajat/margarint a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát, a darált diót és a rumot. hatékonyan dolgozhatunk géppel:)

a krémet a kihűlt tésztáta kenjük.

az 5 tojás fehérjét gőz fölött a porcukorral nagyon kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a diós krémet. villával megcsíkozzuk a tetejét.

dekor. a cukrot a kakaóval elkeverjük, és 2 ek. lobogó forró vízzel elkeverjük, és pár percig, míg folyós nem lesz melegítjük. hozzáadjuk a 2 deka vajat, ha az is elolvadt kanállal a tojáshab tetejére csurgatjuk össze-vissza cirmosra.

forró vízbe mártott késsel kockákra vagy szeletekre vágjuk.

nagyon látványos és isteni finom süti. szerintem kapcsos tortaformában is kivitelezhető.

bármit is sütsz, sok sikert Neked, és sok örömöt a Nagyinak:)

2012. márc. 6. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 doboszoli ***** válasza:

Talán canabis-ízesítésűt... Tuti a hatás.

Bocs, nem tudtam nem leütni.

2012. márc. 7. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

még ha azt írtam volna hogy "amitől elszáll", röhögnék is...


Képzeljétek, végül olyan tortát sütök aminek a krémjéhez sportszeleteket kell felolvasztani növényi tejszínnel és felverni habfixálóval!


A fondantot pedig megpróbálom megcsinálni, nem tűnik egyszerűnek..

2012. márc. 8. 17:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!